Брейв браузър – наистина ли е по-добър и по-бърз от Гугъл Chrome?

Абсолютно сигурно е, че Смелият браузър скоро ще преживее масово приемане.
В този блог ще обясня защо е така и ще го сравним с Google Chrome, дали наистина е толкова Смел? Нека да проверим това!

Да започнем с няколкото факта за „смелия“.

Брейв Уеб Браузърът е безплатен и с отворен код, който Ви плаща докато сърфирате.
Той е създаден от Брандън Айх, съоснователя на Mozilla Firefox и създател на езика Javascript. Езика на който е базиран целия Интернет.
Брейв Уеб Браузърът е по подразбиране блокиращ реклами и всички тракери на Google Analytics, Adobe Analytics и т.н.

Безкомпромисна е и поверителността и защитата на личните данни в Браузъра, като споделя минимални данни с рекламодателите.

Брейв Браузър – Сигурно и бързо децентрализирано сърфиране в интернет.

Всичко е прозрачно по проекта на Брейв като е заложено да запази 15% от рекламните приходи за себе си.
55% са за Създателите на съдържание, рекламодателните партньори получат 15%, а 15% отиват при потребителите на браузъри, които могат да правят дарения на блогъри и други създатели на уеб съдържание чрез малки микроплащания.

Така че нека започнем с няколко данни за пазарния дял на уеб браузърите , които получихме от w3counter :

 

Както виждате Брейв Браузъра не съществува все още в класацията. Но ето ви и още една статистика. По пазарен дял от април 2018 година, уеб браузъра е нараснал с цели 450 %. Така че Брейв се е устремил абсолютно сигурно нагоре.

Брейв има над 5.7 милиона активни потребители само за изминалия месец  март. Екипът на Brave не е обявил колко общо изтегляния имат досега, но можем да видим, че само 8 милиона са изтеглянията за Android.

Реклами и блокър на реклами

Брейв Браузъра има вграден блокър за реклами, който блокира всички реклами, и всички тракери на Google Анализ и Adobe Анализ. Ако не харесвате реклами то вие ще сте доста доволни от Брейв. А и това също е БЕЗПЛАТНО.

Разширения за блокиране на реклами от Google
Ако не харесвате рекламите, можете да инсталирате блокери на реклами в Google Chrome, които ще ви отърват от всички тракери и реклами.

Неправилно! Ако използвате разширение, например Adblock Plus, все още ще виждате реклами от Google. Тъй като Google трябва да плаща такси на AdBlock Plus.

Google Contributor

За да бъдем напълно справедливи, Google е създал и програма за хора, които не са доволни от показването на рекламите и тя се нарича – Коопартньор на Google (все още в бета версия). Тя позволява на хората които си плащат месечна такса, да не виждат рекламите, като със събраните средства се компенсират сайтовете за получените загуби.

Кое е по-доброто според Вас за блокиране на рекламите?

Ние ще заложим своя глас на Брейв.

И двата уеб браузъра предлагат на своите потребители да изключат рекламите и да наградят създателите на съдържание. Но Брейв го предлагат това безплатно,за разлика от Google предлагащ платена версия. Честно казано, никога не съм чувал за програмата на Google Contributor, преди да направим нашите проучвания по темата, така че се съмнявам да е масово използвана.

Кой браузър е по-бърз? Google Chrome или Brave?

Според Брейв Research Брейв Браузъра е много по-бърз от Chrome.

Смелия Браузър да е по-бърз от Хром
изглежда Ви май малко преувеличено, Така ли?
Ето ви и един видеоклип от Брейв, който сравнява скоростта на Google Chrome, Mozilla Firefox и Brave.

Ето и още едно Видео за Safari срещу Brave

Но цялата тази информация идва от Brave, така че не е толкова надеждна, Така ли?

Да проверим сами.

 

Брейв Браузъра е определено по-бърз и зарежда сайтовете от 2-8 пъти по-бързо от Chrome. Хората не обичат да бъдат лъгани така че ще поясним че тестовете са различни за всяко едно устройство.

Има и значение дали теста е с включена или изключена забрана за реклами. Интересно е, че уебсайтът се зарежда малко „по-дълго“ с Адблокър.

Определено Брейв се е доказал като показва най-добъри резултати за мобилните телефони до 8 пъти по бърз.

Вие ще спестите пари, използвайки Brave Browser

Ако използвате Брейв браузъра на мобилния си телефон и сте свързали мобилните си данни, всъщност можете да запазите данните си, което означава, че ще спестите пари.
Спестете пари, използвайки Брейв Браузъра
Това са оценките за това колко можете да спестите, като използвате Brave.

Оценките са направени от сайта на Brave.

Същото се отнася и за Chrome, ако използвате Google Contributor, ще спестите малко пари за данните, но ще трябва да платите такса за използването.

Кой е по-добър?

Предполагам, че в края на краищата всичко е ясно.

Ние още веднъж със сигурност заставаме зад Брейв. Той е по-бърз и се опитва да подобри рекламната индустрия, като награждава създателите на съдържание и обезщетява потребителите за причинените неудобства и време.

Смелият браузър – Масова адаптация

За повечето интернет манияци това трябва да са достатъчно добри причини да се превърнат и те в „смели“ потребители. Но за скептични умове… Това вероятно не са достатъчно добри причини, които ще доведат до масовото приемане, нали? Е, те грешат, защото Брейв има и друга функция, която според мен е убийствена.

Пари от интернет Браузъра

Потребителите, които използват Брейв браузъра, имат възможността да включат показването на реклами и в замяна ще им се заплаща в BAT (Основния Токен за внимание). Тези Токени могат да се обменят за левове, евро, щатски долари или всяка друга валута или криптовалута, която желаете.
Според екипа на Brave (Reddit AMA) се споменава, че очакват средния потребител да печели средно по 220 щатски долара на година, използвайки Брейв Браузъра, като просто не се изключват рекламите.
Някои хора могат да кажат, че 15 – 20 долара на месец няма да променят нищо съществено в живота им. Разбира се, но нека се замислим. За колко хора в България и в страни като Индия, Индонезия, Турция, Бразилия, Южна Корея, Виетнам и т.н. това са добри средства за пасивен доход.

За някои хора (особено тийнейджърите) от тези страни, дори и 10 долара на месец си е значителна сума пари. Всеки месец има стотици хиляди търсения за „допълнителен доход от интернет”. Има и хиляди групи във Facebook, YouTube, Reddit и Форуми, които разискват теми като “малки пасивни доходи”. Няколко кликвания, и ще спечелите непринуден допълнителен доход, само като смените уеб браузъра си?

Ефект на снежната топка

Това е мястото, където BAT ( Основния Токен за Внимание ) ще промени играта, по съществено пасивен начин да спечелите значително количество от пари „настрана“ и главното с програмата за препоръчване на приятели и познати. Програма която ще ви даде допълнителни средства, ако и приятелите ви се присъединят към Вас.

След като рекламите за BAT станат публични, дори няма да мине и месец, преди почти всички  да го използват.
Всеки нов потребител ще разпространи впечатленияа си със своите приятели и семейство, защото всеки харесва пасивните доходи без усилия? Особено от държавите, които вече споменах. Никой не трябва да промени нищо в живота си, освен интернет браузъра.
И с други думи, всеки ще говори за това.

П.С.
Рекламната кампания на Брейв Браузъра все още не е в ход. Ще бъде стартирана в средата на лятото. След като всичко в браузъра е тествано на 100 %. Това е всичко, което са обявили.

В заключение

Екипът на Brave се обосновава с наистина достойни аргументи, защо техният продукт е по-добър от всеки един браузър създаден до сега.
Той е по-бърз, можете да спести време, пари и същевременно да бъдете компенсирани с допълнителен доход за преглеждането на няколко реклами.
Освен всичко казано досега, вярваме, че Бреив Браузъра ще допренесе за масовото си приемане от страна на света и ще започне новата ера в рекламата. Смелият Браузър вече отправи своето революционно предложение, на което хората наистина няма да откажат.

Ако желаете да се насладите на бързото и безопасно сърфиране в интернет без реклами, Брейв е Вашият Браузър. Използвайте го само за месец и ще се уверите в неговите неуспорими качества.

брейв браузър даунлоад
Изтеглете Брейв Браузър

Преминавайки към Брейв вие си помагате!

Кликнете върху бuтона по-горе, за да изтеглите Брейв Браузър.

Привържаниците на пасивните доходи могат да се възползват от възможността да си изкарат пари без каквато и да е инвестиция след използването на Брейв .

Моля оставете Вашите коментари за качествата на Брейв Браузър в секцията по-долу. Благодарим Ви!

1 Коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук