Брейв Браузърът по-бърз, по-безопасен и без реклами. Брейв защитава личното Ви пространство, блокира рекламите, проследява щитовете срещу зловреден софтуер и други заплахи. Освен това той предлага решение с токени, основано на Блокчейн, за награждаване на вас и любимите ви издатели.

Категория: Наука и Технологии

Автор: А.Александров

Смелият Браузър

Загрижени ли сте за Вашата сигурност и Вашите данни в интернет?

Чувствате ли се наблюдаван?

Уморен ли сте да виждате досадните натрапващи се реклами?

Искате ли да получавате заплащане за сърфирането си в мрежата?

Създател на съдържание ли сте? Заинтересувани ли сте от удвояване или утрояване на приходите ви?

Ако сте отговорили с „Да“ на някой от тези въпроси, иновативната компания, наречена Brave Software, създаде Брейв Браузър да революционизира начина, по който си прекарваме в интернет. Смелият браузър предлага по-чисто, по-бързо и сигурно сърфиране в интернет за създателите на съдържание и тяхната аудитория, както и решение за консенсус между двете страни.

За първи път създателите на съдържание могат лесно да преобразуват своето хоби в изграждане на свой собствен онлайн бизнес.

Редовните потребители, които сърфират в интернет, също се възнаграждават за използването на платформата.

Ако това само Ви звучи прекалено добре, за да е истина, това наистина не е така.

И аз бях леко скептичен, но Брейв със своите качества се превърна в моя любим браузър в сравнение със Safari и Google Chrome.

За мен той ми предтави интернет в нова светлина и по начин който наистина трябва да бъде.

Какво е Брейв Браузър?

„Издателите получават все по малко приходи, потребителите се чувстват все по-често използвани, а оценката на рекламодателите за ефективността на рекламите намалява“ – Главен Проект на Брейв Браузъра по: Токен за Основно Внимание

Дигиталната реклама е нарушена. БРЕЙВ размества онлаин пространството с бърз, ориентиран към неприкосновеността, личния живот и крипто-отзивчив уеб браузър, пуснат за първи път през 2015 г.

Водени от Брендън Айх, бившия главен изпълнителен директор на Mozilla и създател на програмния език JavaScript, неговият екип разработи един невероятен продукт.

Не приемайте думите ми за лековерни, има причина хората да се обърнат към Брейв.

Брейв – статистика на браузъра:

 • 5+ милиона активни потребители месечно на Брейв Браузър(MAUs)
 • 10+ милиона изтегляния в мобилното приложение за Android
 • Над 28 000 + потвърдени издатели
 • Партньорства с Dow Jones Media Group & Townsquare Media

Изглежда и се държи точно като всеки друг браузър, но зад фасадата, усещането е много, много по-добро.

Защо да използваме Brave?

Ако сте рекламодател или създател на съдържание със собствен блог, уебсайт или канал в YouTube, тогава намате проблем в използването на Брейв Браузъра.

Рекламодателите получават по-добра обратна връзка и информация за ефективността на техните реклами, а създателите на съдържание получават своя справедлив дял от приходите.

Ако сте обикновен потребител на интернет, да използвате Брейв е още по-очевидно.
Хората прекарват все по-голямата част от времето си гледайки екрани.

В развитите страни възрастните прекарват повече от 11 часа на ден в гледане, четене, слушане или просто отдавайки цялото си внимание на медиите.

Брейв премахва всички реклами (и злонамерен софтуер за проследяване) по подразбиране, но ако желаете да се включите и да гледате реклами и получавате за това компенсация. В противен случай, браузъри като Сафари, Гугъл Хром или Internet Explorer ще ви взривят Вас и ресурсите на системата ви от реклами и няма да спечелите нищо.

Как работи Брейв Браузъра?

С Брейв Браузъра, потребителите по желание могат да възнаградят създателите на съдържание чрез зададени микроплащания използвайки BAT (Токен за Основно Внимание), а от своя страна читателите/зрителите също така ще бъдат възнаградени за използването на всеки сайт, ако решат да гледат рекламите.

По подразбиране както споменах, Брейв Браузър блокира всички натрапчиви реклами. Въпреки това, потребителят има възможността да ги включи по собствено усмотрение.
В замяна на това потребителите получават част от рекламните приходи под формата на BAT плащания директно в Брейв браузъра, който автоматично ги конвертира в местната валута.

Работният процес изглежда така:

 1. Рекламодателите купуват рекламно пространство и потребителско внимание на платформата с BAT (Токен за Основно Внимание).
 2. Издателите получават потребителски вноски и приходите от реклама под формата на BAT
 3. Потребителите ще бъдат платени в BAT за преглеждане на BAT реклами.

Моят опит с Брейв Браузъра

Брейв браузър Brave

„Мобилните реклами според статистическите резултати се равнява на 23 долара разход/приход на месец в трансфер на  данни, което води до бавни зареждания на страниците, както и 21% по-малко живот на батерията.“от данните на техническия проект на Токена с Основно Внимание (BAT)

Вече харесах Брейв Браузъра и нямам намерение да използвам нещо друго.
Статистика от изтеглянето на Брейв до сега:

 • 795,451 Блокирани трекери
 • 26,434 Блокирани реклами
 • 427 HTTPS ъпгрейди
 • 11,4 часа Спестено време

По-долу са представени само някои от моите впечатления, докато използвах Brave Браузъра.

Брейв Браузъра е абсолютно бърз

С HTTPS ъпгрейдите и функциите за блокиране на рекламите / тракерите, Брейв Браузъра превъзхожда другите браузъри като Chrome и Safari на Google.

Забелязах, че Brave зарежда страниците по-бързо от обикновенно, което ми спестява време, нерви като подобрява цялостното ми онлайн изживяване.

Смелият браузър е фокусиран върху поверителността.

Знаех, че уебсайтовете използват Браузърите и софтуера към тях за проследяване, но до момента не осъзнавах до каква степен.

След бегло търсене по темата в Google открих различни начини, по които браузърите ни следят:

 • Те могат да определят грубото ви географско местоположение от вашия IP адрес;
 • Знаят точно в колко часът откъде сте дошли и на каква страница, какво преглеждате. Проследяват и имейлите, които отваряте.
 • Браузърите предоставят „бисквитките“ на трети страни, за да Ви проследяват в редица от уебсайтове. Историята на сърфирането ви може да бъде проследявана , свързана и записвана.
 • Браузърите познават операционната ви система, версията на браузъра, инсталираните приставки, часовата зона и друга информация.

Със сигурност има и други начини, по които браузърите дават информация, могат да проследяват и да трупат големи наистина големи пари. Централизиран браузър като Гугъл Хром се превръща в монопол и в момента се ръководи от централизиран изкуствен интелект, Няма нищо по опасно от централизираността на власта обмисляща нови и нови начини да ви проследява всеки ден.

Използвайки Brave, погледнете в брояча на блокъра, какво се случва, когато посещавате Facebook – компанията с огромни проблеми с неприкосновеността на личния живот , която доведе до съдебни дела, изслушвания в Камарата на общините и няколко извинения.

Фейсбук и Брейв Браузър Brave Broswer

Защо ли Facebook има необходимостта от използването на 17 различни реклами / тракери? За какво се използват?

Брейв Крипто-отзивчив

Брейв Браузърa е Криптирана Блокчейн платформа с вграден криптовалутен портфейл предизвикващ революция чрез преместване на властта от корпорациите към децентрализираните решения.
Смелият браузър е перфектното въплъщение на това как да се промени начина, по който потребителите ще използват Интернет.

АКТУАЛНО

Основния Токен за Внимание [BAT] скочи с 180% за по-малко от два месеца

Създателите и потребителите на съдържание имат възможността да получават Токени за Основно Внимание (BAT).
Макар че имате и възможността автоматично да конвертирате BATвъв Вашата локална парична единица, всъщност може да е и добра идея да инвестирате в бъдещата му стойност.

Bat Chart за 2019
В своя пик през януари 2018, 1 BAT беше равен на 0.89 Долара.
Година по-късно през януари 2019 г. цената му спадна до 0.12 долара за 1 BAT.
Ако желаете да задържите криптовалутата, Токенът за Основно Внимание е сред най-обещаващите Блокчейн проекти.
Той предлага реална ползваемост и вече е интегриран както виждате в масов и силен БРЕЙВ продукт.
Може да е интелигентна стратегия да запазите Вашите BAT Токени, потенциално увеличаващи стойността си и респективно вашите приходи.

Брейв Браузър подлежи на персонализация

Брейв Браузърa е лично един от любимите ми проекти на Brave, дава ми цялостен контрол на ситуацията като портебител. Имате възможност да включите или изключите функциите му, както Ви е удобно. Макар аз лично не искам да го правя, защото така ми харесва.

Какво чакате?

С Брейв Браузърa Вие гледате в бъдещето.

Аз лично се чувствах странно от първоначалното превключване към Брейв Браузърa, но сега съм изключително удовлетворен.

Моят опит в онлайн четенето, гледането и слушането на различни медии се подобри драстично и е забавно да се следи, колко много реклами се блокират на мига и колко време ми спестява от зареждането им.

И така, какво чакате? Важното е, че инвестираме само с нашето внимание, нищо не губим, само можем да се предпазим и спечелим!

Изпробвайте Брейв Браузърa, и гарантирам, че ще ви хареса точно толкова, колкото се хареса и на мен.

Brave е свободен за изтегляне – просто кликнете върху тази връзка Brave Browser и изберете “Download”!

брейв браузър даунлоад Brave

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук