BRAVE Браузър „Смелия Браузър“

Съоснователят на Уикипедия Лари Сенгър подкрепи проекта Брейв Браузър „Смелия Браузър“ и основния токен за „внимание“(BAT) .

Интернет ентусиастът и философ Лари Сенгър публикува на своя личен сайт, пост озаглавен „Двата проблема на компютърните технологии“.

Пост, който покрива опасенията му относно интернет сигурността и нарастващото монополизиране на интернет от няколко установени субекта.

Сангер, който е и изпълнителен директор на главния информационен офис на децентрализираната уеб енциклопедия Everipedia,

се насочва директно към това как услугите, които ни се предлагат – на настолните компютри, интернет търсачките, социалните и медийни платформи и т.н.

– „уж ни се дават безплатно“, или поне така ни карат да си мислим.

Недостатъкът на тази „безплатна“ услуга е, че ние търгуваме с предлагането на  нашето поведение и данни,което всъщност е изключително неравностоен компромис, който работи в полза на тези монополи .

Неговото обвинение в поведението на централизираните субекти е неприемливо.

„Заплахата за нашата неприкосновеност на личния ни живот от последните няколко години, подкопава някои основни принципи на децентрализирания интернет, който се роди през 90-те години и процъфтява през 00-те години.

Учреждането е поело това, което някога е било децентрализирано, най-вече неприкосновеността на личния живот,

феномена на гражданското общество, превръщайки го в нещо централизирано, инвазивно, рисковано и контролиращо.

Това, което някога технологията на личната автономия е позволила – както никога досега – киберпрестъпленията, колективизацията, тълпата и цензурата.“

Сенгър предлага план за това как да се поеме контрола над кибер-съществуването ни,

като рецептата  е насочена към ограничаване на влиянията, което Гугъл, Фейсбук и техните продукти имат върху нашия живот.

Въпреки че Sanger избира и Firefox над Google,

той показва презрение към факта, че Брендън Айх, създател на JavaScript и съосновател на BAT проекта, е бил свален от фондация Mozilla зареди своите политически възгледи.

Подкрепа към „Смелия“ Брейв Браузър

Неговата подкрепа и благодарност към Брейв Браузър е недвусмислена.

„Преминах към по-новия браузър на Айх, Brave.

Имам много добри впечатления от използването му напоследък, последната година и половина бележат изключителен напредък.

Brave автоматично блокира рекламите, тракерите, „бисквитки“ на трети страни, криптира връзките ви – и за разлика от Google не държат профили на потребителите.

Прекрасно се държи и е удоволствие да се използва.

Може да има няколко въпроса (може би свързани с JavaScript), сега Firefox е моят резервен вариант.

Няма абсолютно никаква нужда от използването на Chrome, освен за тестване, и това е само ако сте уеб разработчик.

Между другото, Brave iOS приложението е наистина много добро.“

Брейв браузър се справи много добре през изминалата година и половина. Броя на уторизираните издатели се увеличи с имена като „The Washington Post“ , The Guardian“ и много други.

Периода в момента позволява да се обърне внимание и на стартиращата програма за Бреив реклами и е забележително, че тя вече достигна 20 милиона изтегляния на Android .

Въпреки че Google Chrome все още е  доминиращ на пазара, всиичко свързано с качеството, визията и работната етика на Brave е отлично, и не е изненада, че се е разширяват толкова бързо .

Подкрепете Брейв Браузър  – „Смелия Браузър“ който се стреми да направи революция в интернет пространството и да внесе свобода и независимост в центализирания интернет.

Със инсталирането на браузъра вие ставате част от този независим децентрализиран проект.

брейв браузър даунлоад

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук