8 начина за правилното използване на Binance

2
947
Binance крипто борса

Използване на Binance

Използване на Binance. Мислите си, че знаете как да използвате Binance? Помислете си пак. Ето ви осем от най-честите пропуски и грешки които правят ползвателите и.

Binance е най-популярната криптовалутна борса на планетата. Но само защото е най-популярна, не значи, че се използва от всички поллзватели правилно.

Ето ви осем точки, в които (може би и вие) използвате Binance неправилно, заедно с някои съвети за това какво да направите.

1. Не използвате 2FA

Двуфакторно удостоверяване (2FA) добавя допълнителен слой сигурност към вашия Binance акаунт. Вместо само да въвеждате вашето потребителско име и парола, за да влезете в борсата, ще е нужно чрез удостоверителя да получите на вашия телефон генериран код, който трябва да въведете. Тази допълнителна сигурност ще се задейства при всяко следващо вписване в портфейла ви в Binance и ще е нужно да въвеждате нов код всеки път.

binance 2fa верификация

Поради 2FA верификацията изключително е трудно някой да получи достъп до вашията акаунт без вашето знание. Като се има предвид, че крипто транзакциите не можгат да се откажат и върнат в последствие, това е жизненоважна и последната линия на защита срещу хакване и кражба.

Кодът може да бъде получаван под формата на SMS съобщение или чрез специализирано 2FA приложение, като Google Authenticator или YubiKey.

2. Използване на Advanced Exchange

В интернет Binance предлага две версии на онлайн борсата си: Основна (Basic) и за напреднали (Advanced). Ако си изтеглите приложението за десктоп, на него можете да ползвате само борсовия Advanced вариант.

Ако ви липсва опит и не сте свикнали да търгувате на борси (крипто борси, борси за FOREX или борси на акции), ще ви е доста трудно да използвате Advanced версията. В нея има значително повече инструменти, индикатори и повече опции. Като цяло това е наистина по-сложното потребителско изживяване.

Ако искате да направите еденична търговия и не искате да се ровите в подробностите на пазарите, придържайте се към основната версия.

3. Не използвате вашата реферална връзка
препратка от binance за създаване на връзки

Почти всички борси предоставят на своите потребители реферална връзка. Всеки път, когато някой се регистрира на сайта, използвайки вашата връзка, вие ще получавате комисионна от таксите на всяка сделка, която препоръчания потребител извършва.

Можете да си създадете до 20 различни връзки за препратки към Binance. На всяка от тях можете да посочите различни комисионни. Например, можете да създадете връзка, за която вземате 20 процента, а човекът, когото сте препратили, не получава нищо. Освен това, можете да разделите комисионната на 50/50 основа, ако споделяте със семейството и приятелите си.

4. Не използвате BNB

Binance Coin (BNB) е собствената криптовалута на Binance, която захранва цялата и екосистема.

binance токен

Регистрирайте се в Binance

Като потребители имате няклко значителни ползи от използването на BNB във вашия Binance акаунт. Най-важното е, че когато търгувате ще получите 25% отстъпка от таксите за търговия. Препоръка за всички инвестиции – както в крипто, така и на традиционните пазари – е че таксите са най-голямото въздействие върху положителното P&L представяне на вашия портфейл. Като намалите максимално таксите, ще видите много по-добри възвръщаемост в дългосрочен план.

Можете също да използвате BNB  и в реалния свят. Например можете да го заложите на Mithril, да заплатите пътни разходи на TravelbyBit, да го използвате за инвестиране в акции на NAGA.

Една идея : Тъй като BNB е в растеж последните месеци Представете си  да търгувате BNB срещу Биткойн който е в „Лонг: също и при покупката и продажбата печелите срещу долара.

5. Не конвертирате малките баланси от токени в БНБ

Природата на търгуването на криптовалутите е такава, че когато дори обменяте и цялата си наличност от определена монета, често остават малки фракции от токен. Дяловете са твърде малки като стойност, за да се осъществи търговия с тях на борсата. С течение на времето те се натрупват или променяр своята стойност.

Binance ви дава лесен начин да обмените всички тези малки количества за БНБ.

Просто влезте в уеб версията на Binance и се насочете към Wallet> Exchange Wallet. Уверете се, че квадратчето за отметка до Скриване на активите с нисък баланс е маркирано, след което щракнете върху Преобразуването им в БНБ.

Можете да извършвате този процес само веднъж на всеки 24 часа.

( Забележка : Можете да предложите и друг начин за справянето с тези малки малки баланси, вместо да ги обменяте за БНБ. Дайте своите собствени наблюдения и изследвания в коментарите.)

6. Не сте изтеглли десктоп приложението на Binance Desktop App

Стига да ви е удобно с Advanced Exchange (както беше дискотирано по-рано), е препоръчително да използвате настолното приложение на Binance, а не Уеб приложението.

Регистрирайте се в Binance

Той е по-бързо, по-удобно и има повече екстри и по-висока ползваемост. На Дестоп приложението можете удобно да персонализирате повече от 20 комбинации с клавиши. Приложението е безплатно за изтегляне от уебсайта на Binance. Не го изтегляйте от други източници.

Може би единственият недостатък на настолното приложение на Байнанс е липсата на „дневен“ светъл режим. За хората, които предпочитат по-ярък, светъл екран, това е основната забележка от всички.

( Забележка : Не забравяйте също така да си изтеглите и мобилното приложение за Android или iOS.)

7. Използване на Binance за купъване на криптовалута

При използване на Binance директно от платформата му може да купувате криптовалута с кредитни или дебитни карти. Въпреки че можем да говорим много за това удобство, това не е един от най-добрите начини да закупите криптовалута – от гледна точка на цена/ сигурност.

Предлагат се две разплащателни услуги, Simplex и Koinal. Simplex ще ви струва 3,5 процента, за да направите покупката, заедно с 10 $ минимална такса. Koinal струва 2,5 процента. 

Ако искате да научите за някои по-добри алтернативи, разгледайте другата ни статия за най -добрите начини да купите биткойн анонимно .

8. Невъзможност за обмен

Binance може и да е най-известната криптоборса, но непременно не е и най-добрата. В него има по-малко алткойни от някои негови конкуренти, има някои по-високи такси, предлага по-малък марж и е по-малко децентализиран.

За да сте сигурни, че получавате достъп до необходимите пазари и функции, не забравяйте да се запознаете с други пазари и алтернативите на Binance.

За да научите повече за използване то на Binance, прочетете нашата статия за това защо Binance е толкова популярен ?

 Ние препоръчваме само продукти, на които имаме доверие. Вижте нашето партньорско разкритие .

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук