Бахрейн първата арабска страна, с цялоснтен регулационен план за биткойн система

0
872

Централната банка на Бахрейн поема водещата роля сред арабските нации в регулирането на крипто-активи като биткойн.

Арабската нация вече приключи своя финален вариант на
проекторегламентите си за криптовалутите, като не отбелязва промени в позитивната си нагласа. Според публикация на уебсайта на Централната банка на Бахрейн, страната вече е безопасно място за бизнес с крипто-активи.

Халид Хамид, директор на банковия надзор, казва:

„С представянето на правилата, свързани с крипто-активите
Централната Банка на Бахрейн, изразява своето желание да разработи всеобхватни правила за екосистемата на FinTech, която подкрепя позицията на Бахрейн за водещ финансов център в региона на MENA.“

В момента пълните правила на страната не са достъпни онлайн. Въпреки това уебсайтът на банката отбелязва, че правилата изискват допълнително „засилено“ надлежно проучване. Портфейлите за попечителство на страната както и имуществото в тях трябва да бъдат гарантиратирани, че никога няма да бъдат безвъзвратно загубени. Интересното е, че регулациите ще изискват крипто операциите сами да гарантират образованието на клиентите, а това говори както за уникалната природа на крипто-пространството, така и за уникалната работна среда.

ВЪПРОСИ ОКОЛО НОВИТЕ ПРАВИЛА
Може ли борсата да бъде винена в нарушение по правилата, ако клиентите поради неразбиране игубят своите пари и претендират за връщането им? – Изглежда ни малко вероятно, но е възможно .

Длъжностни лица от Бахрейн по-рано изразиха своите похвали към технологията блокчейн. д-р Абдулхусин Мирза, министър на електроенергията и водите, като каза :

„Технологии като Блокчейн предоставят пред нас огромни възможности в намирането на сигурен начин за улесняване на транзакциите. Способността на Блокчейн да защитава потребителските данни е истинския водач към прогреса, това може да се приложи в различни компании от различни индустрии, включително и в киберсигурността.

Островната нация се обединява с няколко други държави от региона, в търсене на бъдещи икономически перспективи. Световният “пост-нефтен” свят ще пребъде още няколко десетилетия и поради това страните с висока зависимост от производството на петрол имат уникален стимул и желание за развитието на технологични индустрии. Блокчейн ни предлага нови възможности за икономически растеж, както и потенциал за създаване на финансови системи, независими от глобалната финансова система, която понякога прави труден бизнеса в Близкия изток.

ОАЕ и Саудитска Арабия работят усилено за решения по трансграничните плащания . Дубай се изявява като център на Арабските финанси. Домакин е на множество иновативни инициативи на блокчейн, а вече и няколко блокчейн компании и крипто борси създдоха своите първи представителства, включително и Рипъл .

Междувременно Иран, който непрекъснато се сблъсква с проблеми със санкциите, стартира своя собствена криптовалута за международни плащания. Страни, които имат бизнес отношения с Иран, не могат да получат пари в страната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук