Залагаме на Биткойн като застрахователна полица срещу „безотговорните“ правителства, каза крипто „Бик“

0
1233

Биткойн може и да е с 80% по-ниска цена от своя 2018 пик, но истински вярващите в криптовалутите и блокчейн технологията все още дават изявления във връзка с огромния й потенциал.

Някои все още виждат биткойна като краен хедж фонд срещу бедствие.

„Днес наистина имаме добър шанс да притежаваме нещо по-добро от златото“, заяви Травис Клинг, основател и главен инвестиционен директор на дигитален хедж фонд „Ikigai Asset Management“, в четвъртък на алтернативна инвестиционна среща на върха в Кайманите.

„Биткойна се явява е като застраховка срещу безотговорността на фискалната и паричната политика“, каза Клинг.

КредитДефаултСуап (CDS) е продукта който е е подобен на застрахователните полици. Тези финансови инструменти изплащат задълженията на кредитополучателят, когато просрочи задълженията си. „CDS“ бе мразена по време на кризата от 2008 г., когато AIG, един от най-големите емитенти на „CDS“, почти стигна до крах.

Подобно на други крипто-бикове, Клинг е обезпокоен от натрупването на дългове в балансите на правителствата и крайните заробващи финансови стъпки, предприети от глобалните централни банки за насърчаване на растежа. Някои се опасяват, че високите бюджетни дефицити и ниските лихвени проценти в крайна сметка ще доведат до свръх-инфлация и ще подкопаят стойността на основните валути.

„По този начин със своите действия пишете сценария“ за „масовото приемане“ на новия вид световна валута, която не ще се контролира от държавните органи, каза той.

Въпреки срива в цената на Биткойн, „Morgan Creek Capital Management“ стартира криптофонд, който ще приключи набирането на средствата в петък. Фондът ще се съсредоточи частично върху крипто инфраструктурата, „кирките и лопатите“ в дигиталното пространство, заяви основателят и изпълнителен директор на „Морган Крийк“ Марк Юско.

„Ние вярваме, че биткойнът ще бъде една от най-големите мрежи на планетата“, каза Юско. „Ние сме в центъра на най-голямата възможност за богатство … Което е извън нашите представи.“

„Морган Крийк“ инвестира в компания, която ще използва блокчейн в полза на застрахователните компании за нотариално дигитално верифициране по прехвърлянето на собствеността: каза Юско.

Блокчейн, технологията, върху която се изгражда Биткойн, е дигитална книга, която е защитена от подправяне и в която се записва всяка транзакция без нуждата от посредник.

Да се търгува с криптото за ден е опасно

Въпреки ентусиазма си, инвеститорите на Crypto признават, търговията с биткойн и други цифрови валути може да бъде прекалено крайна за обикновения човек.

Много инвеститори загубиха доста пари, когато закупиха Bitcoin близо до най-високата му стойност от 20,000 долара в края на 2017 г. Днес биткойна се търгува за едва 3 500 долара.

„Ние не еднодневни търговци. Нямаме интерес да хвърлим своите пари пред булдозерите“, каза Том Серрес, съосновател на „Animal Ventures“, фирма, която инвестира в технологични стартиращи компании и крипто инфраструктурата.

Scott Kupor, управляващ съдружник във фирмата за рисков капитал „Andreessen Horowitz“ също заяви, че неговата фирма търси инвестиции за инфраструктурата на криптовалутите. През 2012 г. Андреесен Хоровиц подкрепи CoinBase, популярната американска крипто борса. Компанията вече е оценена на около 8 милиарда долара.

Купор подчерта, че криптовалутите са все още в начален стадий, и че ще се развият значително през следващите няколко години, откривайки безброй възможности по своя път.

„Ние сме само в началната инвестиционна фаза,“ каза Kupor. „Първите съпки винаги изглеждат несигурни. Те никога не сработват … Инвестиционните възможности са тези, които решават проблемите.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук