Биткойн  от космоса: Сателитни Блокстрийм услуги

0
1043
Биткойн от космоса
Биткойн сателит в космоса

Компанията Блокстрийм създаде вълна от ентусиазъм сред последователите на космоса и криптовалутата. Мнозина предположиха, че Блокстрийм възнамерява да приложи идеята за сателитна система, която да пренася блокчейн на Биткойн по цялата планета. Разработчикът на Биткойн Джеф Гарзик популяризира този план и изглежда, че наистина тези прогнози се оказаха вярни!

Блокстрийм обяви, че спътниковата система „Блокстрийм Сатълайт“ е нова услуга, по която ще се предават данните от Биткойн блоковете в реално време директно от космоса с обхват на почти цялата планета. Сателитите на Блокстрийм  възнамеряват да осигурят покритие на две трети от планетата. Допълнителни зони на покритие ще бъдат добавени в опит да се достигне до почти всички точки по света до края на годината. Сателитната услуга на Блокстрийм се надява да увеличи разпознаваемоста и достъпността на Биткойн мрежата по целия свят.

Силата на Биткойн

Биткойн е доминиращата дигитална валута, която позволява на всеки да изпраща и получава дигитални данни на момента. Известен с работата си по „Лайтнинг Нетуърк“ и „Ликиуид Нетуърк“, Блокстрийм  се стреми да пусне Биткойн в космоса чрез сателити. Целта е да се улеснят преводите на криптовалутата навсякъде по света, дори и в областите без интернет. Изкарването на спътника Блокстрийм в орбита ще даде възможност на повече хора по света да се възползват от Биткойн революцията. Връзката ще е напълно безплатна, така че глобалният обхват може да доведе до по-силно и бързо приемане на Биткойн, като същевременно ще се засили цялостната стабилност на мрежата.

3 сателита и 4 континента

Сателитната мрежа Блокстрийм ще се състои първоначално от три геостационарни спътника, които ще пресичат четирите континента: Африка, Европа, Южна Америка и Северна Америка. Наземните станции, наречени „телепорти“, ще свързват обществените блокчейн данни с мрежата от спътници, които ще покриват големи области по земята. С времето ще се включат допълнителни сателити и телепорти с цел да се постигне глобалното покритие на земята до края на годината.

Технологията зад Блокстрийм

„Когато за първи път чух за спътника Блокстрийм, веднага видях в това огромния потенциал за доставяне на Биткойн до всички точки по света, където достъпът към интернет е невъзможен или е много скъп.“- Каза Тим Акинбо, поддържащ единствения Биткойн възел в Западна Африка.

Сателитът Блокстрийм  ще използва „GNU Radio“, платформа за разработка на софтуерно дефинирано радио (SDR), с което ще се намалят разходите, от необходимостта на специализиран хардуер. Сателитът Блокстрийм използва Fast Bitbox Relay Engine (FIBRE), протокол с отворен код, който се поддържа от няколко години за изследване на Биткойн Relay Network. Съвкупността от тези технологии с отворен код ще позволят на мрежата в Сателитния блок да предостави безплатната услуга, надеждно и икономично.

Достъпност и цензурата

Сателитната програма на Блокстрийм  има основните предимства да направи Биткойн мрежата по-достъпна за тези, които нямат стабилна интернет връзка и ще позволяват на потребителите да заобиколят възможната цензура в наземния интернет, избягвайки отрицателно настроените правителства.

„Основната цел е да спечели глобалната общност на Биткойн  чрез развиването на гъвкава мрежа, увеличаване на цялостната наличност и вдъхновение за по-голямо приемане на Биткойн. Това е мисия невъзможна и все пак има какво да се направи ” -Крис Кук, ръководител на проекта по спътниковата мрежа Блокстрийм

Какво можете да направите с Биткойн ?

Биткоините могат да бъдат управлявани по много различни начини. Криптовалутата е отговорна за бързи, сигурни и анонимни транзакции, които могат да бъдат извършвани трансгранично. Притежавайки дигитална валута, можете да си купите анонимно каквото си поискате за секунди. Можете да си купите пица, къща или нещо друго. Можете дори да играете и онлайн игри. Ако сте фен на спорта, можете да заложите на любимият си отбор  с помощта на Биткойни. Всичко това можете да направите безопасно и анонимно благодарение на технологията блокчейн, която стои зад криптовалутата Биткойн.

Защо криптовалутите са толкова популярни?

Всичко започна с Биткойн, но сега има стотици, ако не и хиляди, различни криптовалути, в които можете да инвестирате. Всяка успешна криптовалута се опитва да намери нещо, с което да се отличи от конкурентите си. Например, някои монети се съсредоточават конкретно върху транзакциите в онлайн игрите, а други криптовалути се съсредоточават изцяло върху конкретно основно свойство, като например скоростта на работа или гарантирането на поверителността при транзакциите. Криптовалутите са изключително популярни и въпреки спада на пазара, много от хората все още инвестират. Но откъде идва тази популярност?

Децентрализираност

Това е може би една от основните причини, поради които криптовалутите са толкова популярни. Те са децентрализирани валути. Това означава, че нямат централна власт или директор, който да ги контролира или спре. Чрез използването на криптовалутите не е необходимо да разчитате на банките и финансовите институции.

По-бързо и по-евтино

Ако решите да прехвърлите пари през банковата си сметка в друга държава, това може да бъде много бавен процес. Това е така, защото трябва да се комуникира с различните банки и трансфери във други валути. Средната международна транзакция през банка все още отнема най-малко три дни, а с криптовалута тези транзакции могат да се случат дори и за секунди. Таксата варира от няколко цента до долар, според бързината с която желаете това да се случи. Блокчейн транзакцииите, зад които, няма агенции, които да искат да се обогатят с проценти от вашите средства. Светът навлиза в нова ера, ерата на дигиталните средства!

Моля оставете вашето мнение по повод тази статия в секцията по долу.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук