Китайски крипто кит купува автомобили от ФОРМУЛА 1, на стойност от 4 милиона паунда с Лайткойни

0
831
Китайски крипто кит

Разглеждайки социалните медии, може да добиете представа, че биткойн общността е запленена единствено от инвестицията на Ламборджинита. Но Един от потребителите на криптовалута доказва, че интересите им могат да са и по-разнообразни, като да си купят цяла флотилия суперколи на ФОРМУЛА 1 .

Китайски инвеститор се е съгласил да закупи четири редки автомобила от британското дилърство на Heritage ФОРМУЛА 1, които са на стойност приблизително 4 милиона паунда . Продажбата, е предмет на стандартна проверка, трябва да бъде изавършена изцяло в Лайткойни.

Водещият автомобил във флота е 2011 Sauber Ferrari C30, който е управляван от Kamui Kobayashi (класирал се на  5-то място с автомобила на Grand Prix в Монако), както и мексиканския пилот  Sergio Perez. Автомобилите имат корпуси  от въглеродни влакна, двигател с 2400 куб.см. V8 и седемстепенна полуавтоматична предавателна кутия от карбон.

Смята се, че всичките четири автомобила са напълно годни за състезание, но са предимно предназначени да придобият инвестиционна стойност за собственика си.

Сделката на F1 бе организирана от лондонския дилър на изкуствата Елееса Дадиани. Галерията предлага на купувачите възможността да купуват изкуство, използвайки биткойн, етер, етериум класик, и др.

Елееса Дадиани, основател на Синдиката Дадиани, коментира: „Ние сме изключително развълнувани да осъществим продажбата на тези изящни машини в криптовалута. Криптовалутата не само „ще се обогати“ – но тук става въпрос за улеснение за търговията и инвестициите по по-прозрачен, децентрализиран начин. ”

Майк О’Конър, основателя на Heritage F1, добави: „Продажбата на тази спираща дъха колекция от автомобили от Формула 1, в криптовалута, ще постави нов прецедент и ще ни отвори изцяло нов международен пазар. Нараства търсенето за закупуване на луксозни активи в криптовалута и ние сме уверени, че тази продажба, в партньорство със Синдиката на Дадиани, е само първата от многото, които ще се сбъднат. “

Биткойн китовете ли са новата сила, която ще оформи пазара за луксозните покупки?

Споделете вашите мисли в раздела за коментари по-долу!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук