Coinbase Ревю за 2021: Плюсове и минуси

0
2122
coinbase ревю

Coinbase Ревю: Coinbase е една от най-утвърдените борси за криптовалути в САЩ и една от най-големите в света. Но винаги имайте едно наум предвид рисковете от търговията с квиптовалути и в специалност алткойните.

За Coinbase

Coinbase е най-голямата базирана в САЩ криптовалутна борса, която търгува с над 30 криптовалути. Таксите на Coinbase обаче могат да бъдат объркващи и по-високи от някои негови конкуренти. Докато Coinbase предлага едни от най-силните функции за сигурност, търговията с криптовалути е силно нестабилна, така че винаги имайте предвид за рисковете с криптовалутната търговия.

Coinbase

ТАКСИ – 0,5% – 4,5%

варират в зависимост от вида на транзакцията; могат да се прилагат и други такси

МИНИМАЛЕН АКАУНТ $ 2
ПРОМОЦИИ

Няма за момента

понастоящем няма налична промоция

Coinbase Плюсове и минуси

Плюсове

  • Предлага достъп до повече от 30 криптовалути.
  • Нисък минимум за сметка за финансиране.
  • Криптовалутата е застрахована в случай на хакване на уебсайт.

Минуси

  • По-високи такси от други борси за криптовалута.

Вземете повече интелигентни парични ходове – направо във вашата пощенска кутия

Станете член на investinblockchain.bg и ние ще ви изпращаме само индивидуални статии, които смятаме, че ще ви харесат. ВКЛЮЧИ СЕ!

Печелене с Coinbase

Как да печелим криптовалути? Нов начин да „печелите, докато се учите“, Coinbase предлага поредица от видео уроци и изпити като начин да се запознаете с предлаганите криптовалути. Потребителите могат да спечелят над 150 долара в криптовалути, обхванати в класовете.

койнбейс купон

Пълен преглед на Coinbase

Coinbase стартира в Сан Франциско през 2012 г. и е най-голямата платформа за търговия с криптовалути в САЩ. Също така се класира сред топ криптовалутите в света по трафик, ликвидност и обеми на търговия, според CoinMarketCap.com, уебсайт за пазарни проучвания.

Освен посредничеството при криптовалути, Coinbase предлага и услуги за попечителство за съхранение на криптовалута за институции, платформа за плащане на криптовалути за бизнеса и собствена криптовалута, USD Coin, стабилна криптовалута, свързана с американския долар.

Този преглед се фокусира върху брокерската дейност на компанията. Потребителите имат избор да търгуват на Coinbase или Coinbase Pro, първокласна услуга, която включва възможността за извършване от крипто-към-крипто транзакции и други разширени функции за търговия. Coinbase разполага и с безплатен дигитален портфейл за потребители си на платформи като iOS и Android.

Една от характеристиките на Coinbase: Въпреки че брокерските услуги за криптовалута не са застраховани от Securities Investor Protection Corporation или SIPC, Coinbase лично застрахова своя сайт срещу загуби от кражба или хакове на сайта.

Coinbase е най-подходящ за:

  • Търговия на криптовалута.
  • Търговци, които искат да търгуват с криптовалута за други криптовалути.

Coinbase ревю

Минимум на сметката$ 2.
Минимална търговия$ 2.
Такси за търговия и транзакцииот 0,5% до 4,5% в зависимост от начина на плащане, типа криптовалута, размера на транзакцията и платформата. Възможно е да се прилагат други такси.
Търгуеми ценни книжаСамо криптовалута.
Брой криптовалути32, с още няколко налични в Coinbase Pro.
Предлага ли се цифров портфейл?Да.

Функции на Coinbase, които трябва да знаете

Предлагани  криптовалути : В момента Coinbase предлага общо 32 криптовалути за търговия и 36 криптовалути на Coinbase Pro, по-голям брой от много други платформи. Например eToro предлага приблизително наполовина по-малко, а Robinhood и SoFi Active Investing са по-малко и от eToro.

Потребителите на Coinbase могат да търгуват със следните криптовалути: Cosmos, Algorand, Band Protocol, Basic Token Token, Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Satoshi Vision, Celo, Compound, Dai, Dash, EOS, Ethereum, Ethereum Classic, Kyber Network, Chainlink, Loopring, Litecoin , Maker, Numeraire, OMG Network, Orchid, Augur, Stablecoin, UMA, Uniswap, Stellar Lumens, Ripple, Tezos, yearn.finance, Zcash и 0x.

Coinbase Pro също предлага Civic, district0x, Golem, Loom и Decentraland.

Платформи за търговия: Coinbase се предлага във всички щати на САЩ с изключение на Хавай. Потребителите на Coinbase могат да търгуват на две платформи: оригиналната платформа Coinbase, която позволява на потребителите да използват щатски долари за закупуване на криптовалута, и Coinbase Pro. По-рано известен като GDAX, Coinbase Pro има усъвършенствани графични функции и позволява на потребителите да извършват крипто-към-крипто транзакции, както и да пускат пазарни, лимитиращи и спиращи поръчки.

Разходи за крипто търговия: Структурата на таксите на Coinbase е объркваща комбинация от елементи, които зависят от два фактора:

  • Coinbase начислява спред от около 0,5% за продажби и покупки на криптовалута; лихвените проценти могат да бъдат по-високи или по-ниски в зависимост от пазарните колебания.
  • Coinbase също таксува такса, по-голямата или от фиксирана такса или от променлива в зависимост от закупената сума и вида на плащане.

Coinbase дава следните указания за таксите за общия размер на обмен:

Обща сума на обменТакса
$ 10 или по-малко$ 0,99
Повече от $ 10 и до $ 25$ 1,49
Повече от $ 25 и до $ 50$ 1,99
Повече от $ 50 и до $ 200$ 2,99

Тези указания за таксите и за видовете плащания:

Начин на плащанеТакса
Американска банкова сметка или портфейл Coinbase1,49%
Дебитна карта3,99%
Моментално теглене на картаДо 1,5% (минимална такса от 0,55 долара)
ACH трансферБезплатно
Банков превод$ 10 ($ 25 изходящи)

Така че, ако закупите 100 долара биткойн през вашата банкова сметка, фиксираната такса ще бъде изчислена като 2,99 долара (а не 1,49% или 1,49 долара, тъй като 2,99 долара е по-високата от двете), заедно с спреда, което е разликата между цената на офертата и цената на валутата.

За сравнение, ценовият модел на Coinbase Pro е по-ясен. Базира се на вашия месечен обем на търговия и ликвидност на актива по време на покупката; ако е налице веднага, ще бъдете таксувани с такса „взимащ“, а ако поръчката ви трябва да изчака купувач, ще бъдете таксувани с такса „производител“. При Coinbase Pro депозитите и тегленията трябва да се извършват чрез банкова сметка; не се допускат покупки на карти. Таксите за банков превод все още се прилагат.

Ценово нивоТакса за купуванеТакса за мейкър
До $ 10K0,50%0,50%
$ 10K – $ 50K0,35%0,35%
$ 50K – $ 100K0,25%0,15%
$ 100K – $ 1M0,20%0,10%
$ 1M – $ 10M0,18%0,08%
$ 10M – $ 50M0,15%0,05%
$ 50 млн. – $ 100 млн0,10%0,00%
$ 100M – $ 300M0,07%0,00%
$ 300M – $ 500M0,06%0,00%
500 милиона долара – 1 милиард долара0,05%0,00%
$ 1B +0,04%0,00%

За основната услуга на обикновената платформа Coinbase минимумът на транзакцията е $ 2, до общо $ 25 000 на ден. С Coinbase Pro нивата на търговия и баланс са неограничени и докато тегленията първоначално са ограничени до $ 25 000 на ден, потребителите могат да поискат увеличение на тази сума.

Сигурност и застраховки

Въпреки че борсите за криптовалута не са защитени от Федералната корпорация за застраховане на депозитите или SIPC, Coinbase обявява, че цялата цифрова валута, която държи онлайн, е застрахована. Компанията казва, че държи по-малко от 2% от средствата на клиентите онлайн, а останалата част се съхранява в офлайн студен портфейл – далеч от възможни онлайн пробиви – и казва, че ако понесе нарушение на своето онлайн съхранение, „застрахователната полица ще плати , за да покрие всички клиентски средства, загубени в резултат на това. „

Компанията отбелязва, че застраховката покрива само загуби, свързани с киберсигурността на Coinbase или кражба от служители; нарушения на отделни акаунти в Coinbase (да речем, ако паролата ви е била компрометирана) не се покриват.

Салдото в пари се съхранява в американски попечителски сметки, фондове на паричния пазар или американски хазна. Ако вашите средства се държат в американски банки, те се осигуряват до $ 250 000 на лице от FDIC.

Подходящ ли е Coinbase за вас?

Coinbase се счита за една от най-добрите борси за криптовалути . Интерфейсът за основната услуга на Coinbase е бърз и лесен за ползване, но разходите могат да бъдат трудни за проследяване, освен ако не използвате по-модерната Coinbase Pro.

Но разберете, че инвестирането в криптовалути като Биткойн е силно спекулативно и известно със своята волатилност. Обща насока: Никога не инвестирайте повече, отколкото можете да си позволите да загубите.

Coinbase Мнения

Вашето мнение както знаете е важно за нас. Споделете, какви са вашите впечатления и мнения за Coinbase във зоната за коментари по-долу и станете част от нашето крипто онлайн семейството.

Ще се видим там!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук