Coinbase Портфейлът, популярно приложение за съхранение на криптовалути, получи нова функция, която позволява на потребителите да съхраняват криптирана версия на техните частни ключове в Google Drive и iCloud.

Kриптовалутния онлайн чейнч Coinbase позволява на своите потребителите си да направят бакъп на своите лични ключове за портфейла в облак, за да им помогнат да запазят своите дигитални активи, ако загубят своите устройствата си или частните ключове.

Криптовалутния чейнч Coinbase обяви това на 12 февруари.

Използването на персонални акаунти за съхранение на облак позволява на потребителите да възстановят своите средства, ако са достатъчно невнимателни да загубят устройствата си или да загубят частните си ключове.

Спокойствие при изучаване на дигиталния финансов свят

Coinbase е едно от най-иновативните и сигурни онлайн обмени бюра в крипто-пейзажа ,  след пускането на приложението им за съхранение на криптовалути, известно преди като Toshi, онлайн обменът позволи на клиентите да изпитат „пълната функционалност на една отворена дигитална финансова система “.

Клиентите на борсата имат пълен контрол над средствата си, тъй като имат достъп до тях от всяка точка на света.

Койнбейс предупреждава, че такава свобода всеки да има пълен достъп до отворената финансова система идва и с голяма отговорност.

Портфейлът генерира лични ключове които се съхраняват на мобилните устройства на потребителите, и това е единственият начин, чрез който потребителите могат да получат достъп до средствата си върху неизменния блокчейн .

Собствениците на тези така наречени „потребителски портфейли“ могат да загубят мобилните си устройства или паролата за акаунта си, и ще бъде невъзможно да контролират своите дигитални активи.

Много хора, както инвеститори, така и любители са загубили цифровото си богатство, като са загубили своите устройства или не са запазили фразата си за възстановяване на сигурно място.

Новата функция на Coinbase обещава да се превърне в игра.

„Сега, с резервно копие на облак, ние ви даваме възможността да съхранявате криптирано копие на вашата парола за възстановяване на вашия персонален облачен профил“, публикувано  от Coinbase в блога на компанията.

С тази полезна функция собствениците могат да си възвърнат достъпа до профилите си, като използват своите пароли и лични акаунти за съхранение в облака .

AES-256-GCM криптиране се използва за шифроване на архива, до който може да се достигне само чрез приложението за съхранение на Coinbase.

Паролата на потребителя е единственият начин за дешифриране на криптираната парола за възстановяване на акаунта.

Активиране и използване на резервното копиране в облака

Функцията за резервно копиране в облака понастоящем е ограничена само до устройства, които поддържат Google Диск за Android и iCloud на iOS .

Койнбейс  е обещала в бъдеще тази функция да се използва и за други облачни услуги, въпреки че все още не е дадена никаква времева рамка.

Резервният облак се предлага като удобство и затова собствениците на сметки се приканват да архивират ръчно фразата си за възстановяване след използване на новата функция.

В същото време, на потребителите на новата функция се напомня, че сигурността е много важна и те трябва да активират Двуфакторното удостоверяване на личните си акаунти за съхранение в облака.

Целта на това е да се направи по-трудно за хакерите или нападатели да получат достъп до тези сметки и да използват данните за възстановяване.

Има много начини за активиране на облачната архивираща функция. Потребителите, които са архивирали приложението Coinbase Wallet, получават съобщения, за да използват облака, за да разархивират личните си ключове .

Потребителите могат да имат достъп до новата функция в менюто Настройки на приложението за съхранение. Обменът също така ще изпраща редовни уведомления до потребителите, като ги насърчава да архивират своите частни ключове.

Приложението Coinbase Портфейл е „контролиран от потребителя“ портфейл за съхранение на дигитални активи, докато Coinbase.com съхранява цифровите активи на потребителите и личните им ключове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук