Coinbase Бекъп на криптирани частни ключове във Облак

0
1046
койнбейс портфейл бекъп
Койнбейс портфейл бекъп

Coinbase Бекъп на криптирани частни ключове

Знаете ли че ? Coinbase Портфейлът, популярната борса за съхранение на криптовалути, има функция, която позволява на потребителите да съхраняват криптирана версия на техните частни ключове в Google Drive и iCloud.

Kриптовалутната онлайн борса Coinbase позволява на своите потребителите си да направят бакъп на своите лични ключове за портфейла в облак, което им помага да запазят своите дигитални активи, ако загубят достъпа до своите устройства или частните ключове.

Използването на персонални акаунти за съхранение в облак позволява на потребителите да възстановят своите средства, ако не са са достатъчно внимателни и загубят устройствата си или своите частни ключове.

Спокойствие при изучаване на дигиталния финансов свят

Coinbase е една от най-иновативните и сигурни онлайн боси в крипто-пейзажа, след пускането на приложението им за съхранение на криптовалути, известно от своето откриване като Toshi, онлайн обменът позволява на своите клиенти да изпитат „пълната функционалност на една отворена дигитална финансова система “.

Клиентите на борсата имат пълен контрол над средствата си, тъй като имат достъп до тях от всяка точка на света.

Койнбейс предупреждава, че такава свобода всеки да има пълен достъп до отворената финансова система идва и с големи отговорности.

Портфейлът генерира лични ключове които се съхраняват на мобилните устройства на потребителите, и това е единственият начин, чрез който потребителите могат да получат достъп до средствата си върху неподправимия блокчейн .

Собствениците на тези така наречени „потребителски портфейли“ може случайно да загубят своите мобилни устройства или парола за акаунта, и тогава ще бъде невъзможно да контролират своите дигитални активи.

Както инвеститори, така и любители на криптовалутите са губили своето цифрово богатство, като са загубвали своите устройства или не са запазили „семенната фраза“ за възстановяване на сигурно място.

Новата функция на Coinbase обещава да се превърне в игра.

„Сега, с резервно копие на облак, ние ви даваме възможността да съхранявате криптирано копие на вашата парола за възстановяване на вашия персонален облачен профил“, публикувано  от Coinbase в блога на компанията.

С тази полезна функция собствениците могат да си възвърнат достъпа до профилите си, като използват своите пароли и лични акаунти за съхранение в облака .

AES-256-GCM криптиране се използва за шифроване на архива, до който може да се достигне само чрез приложението за съхранение на Coinbase.

Паролата на потребителя е единственият начин за дешифриране на криптираната парола за възстановяване на акаунта.

Активиране и използване на резервното копиране в облака

Функцията за резервно копиране в облака понастоящем е ограничена само до устройства, които поддържат Google Диск за Android и iCloud на iOS .

Койнбейс  е обещала в бъдеще тази функция да се използва и за други облачни услуги, въпреки че все още не е дадена никаква времева рамка.

Резервният облак се предлага като удобство и затова собствениците на сметки се приканват да архивират ръчно фразата си за възстановяване след използване на новата функция.

В същото време, на потребителите на новата функция се напомня, че сигурността е много важна и те трябва да активират Двуфакторното удостоверяване на личните си акаунти за съхранение в облака.

Целта на това е да се направи по-трудно за хакерите или нападатели да получат достъп до тези сметки и да използват данните за възстановяване.

Има много начини за активиране на облачната архивираща функция. Потребителите, които са архивирали приложението Coinbase Wallet, получават съобщения, за да използват облака, за да разархивират личните си ключове .

Потребителите могат да имат достъп до новата функция в менюто Настройки на приложението за съхранение. Обменът също така ще изпраща редовни уведомления до потребителите, като ги насърчава да архивират своите частни ключове.

Приложението Coinbase Портфейл е „контролиран от потребителя“ портфейл за съхранение на дигитални активи, докато Coinbase.com съхранява цифровите активи на потребителите и личните им ключове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук