Крипто пазарите Летят: Лайткойн скочи с 30%, Биткойн нарасна с 8% а Етериум с 12%, Какво ги тласка нагоре?

0
926

Крипто пазарът добави повече от 10 милиарда долара през последните няколко часа към всички основни крипто активи, като Биткойн , Лайткойн и Етериум които скочиха с масивни маржове.

Биткойн, който демонстрираше спокойствие през последните две седмици, днес нарасна с над 8%, възстановявайки се до ниво $ 3,640.

Лайткойн,  който нарасна с 10% през последната нощ, днес се увеличи с още 20%, добавяйки повече от половин милиард долара към своя актив.

КАКВО ПРИЧИНЯВА ТОВА КОРЕКТИВНО РАЛИ?

На 8 февруари, след  дълъг период на стабилност и липса на волатилност, в тесен ценови диапазон, търговците и борсите предрекоха  че се очаква силен корективен ценови бум.

Някои търговци публично разкриха подписването на дългосрочни договори с Биткойн и Етериум, очаквайки стойността на доминиращите криптовалути да нарастнат дори до по-високи нива.

Люк Мартин, технически анализатор на криптовалути, предсказа още преди 8-процентното увеличение на Биткойн, че се очаква пробив на ниво $ 3,480 което може да позволи на актива да се възстанови над ключовите търговски нива.

Биткойн ниво от 09.02.2012

Той каза:

„Сега само малко повишение от 1%  на Биткойн ще е достатъчно да се предизвика голям интерес в големите компании , което ще е причината да го издидгнат с от 3 до 10%“

 … „Все още сме в скучния, тесен диапазон и с нисък обем на транзакции от последните 7 дни. Преминаването над предишната граница от 3430 или пробив на ниво 3480 би било вълнуващо и вероятно ще е водещата стъпка към големи скокове на другите крипто-валути, ”

След краткосрочния скок на цената на Биткойн, DonAlt-търговец на крипто-валути, добави, че убедителният ребаунд над средното ниво от $ 3,600 може да накара активът да се тества и на $ 4000 в следващите няколко дни.

Нива на криптовалути от 09.02.2019

DonAlt:

„- Добре, нека се успокоим от еуфорията за секунда. Ние просто достигнахме върха на търговския диапазон на  ETH и BTC – което ни подсказва че е време да вземем печалбите без риск, но въпреки желанието, нещо ни кара да мислим, че ще стигнем скоро нива от 4000 долара. „

Както и при повечето крипто-валутни възходи и спадове, крипто активите се влияят по-скоро от техническите отколкото от фундаменталните фактори. Възможно е борсите да търгуват активи под $ 3300 за Биткойн а други да продават на  ключовите нива от  $ 100 за Етериум, които накараха крипто пазара да се възстанови наистина бързо.

Въпреки това, Алекс Крюгер, икономист и анализатор на криптовалути, предостави

изтеклата информация от последните часове която изявява  откритата подкрепа  на Robert Jackson комисар по ценните книжа и фондовите борси на САЩ) член на (SEC) за скорошните подозрения за одобрениена биткойн от фондовата борса (ETF),което  може да се счита че това един от главните фактори, които подхранват сегашните инерционни сили в крипто пазара.

ТОВА ЛИЕ ЩЕ Е ЗАСЕГА КРАЙНОТО НИВО ?

Биткойн все още е под ниво $ 4,000. Като положителен знак от корекцията на цената днес, активът трябва да тества от следващото ниво на предизвикателство от 4000 щ.д., което не е преодолявано от седмици.

Остава да проследим дали пазарът ще може да поддържа сегашните си инерционни нива. Но, въз основа на лекия скок с който повечето крипто-валути се повишиха от коригиращото рали на крипто-пазара,  демонстрирано през последните 6 часа, може само да се надяваме че тласъка нама да е с краткосрочна сила.

 Основните крипто активи като Лайткойн, ЕОС, Етериум  и Кардано се представят особено добре. Силни резултати от тези активи се очакваше, след спокойното слабо начало на 2019 г. От най-високите си стойности за всички времена повечето криптовалути си остават средно с над 90% под реалната си цена спрямо американския долар. Въпреки това краткосрочният коригиращ възход облекчи леко натиска върху пазара.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук