Съвсем наскоро в Bitcoin.com се съобщи за случаите между американската данъчна агенция, и отношенията и с криптовалутния ексчейнч Coinbase. Въпреки това, биткоинърите не са единствените, които са наблюдавани от данъчните служби, Регулатотните органи са „загрижени“ за търговците на етериум от миналата година, натрупвайки милиони долари печалби по псевдоанонимен начин.

ETH Trader съобщи, че миналата година е направил над 200 милиона долара печалби

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg, търговец на криптовалута започнал да се хвали онлайн, че е спечелил страхотните $ 283 милиона, като е инвестирал само $ 55 милиона в етер. Псевдоанонимния търговец разкри и своя ETH адрес, показващ публично, че печалбата му е от 413% и е натрупана само миналата година.

„Получавам много лични съобщения, които питат колко етер имам“, обяснява търговецът на Етер. „Едно от най-хубавите неща за Ethereum е, че всички портфейли по света са прозрачни и отворени за всички. И това са спестяванията на моя портфейл. “

Според статистиката на Блумбърг много хора са инвестирали в етер и са станали милионери само за кратък период от време. Публикация на Zerohedge сочи, че „никой не знае кой колко да обложи с данък“, когато става въпрос за тези крипто печалби.

Крипто милионерите могат да привличат вниманието на регулаторите

Има няколко добре познати личности, които подробно са обявили публично, че са направили доста печалби от маржа на  криптовалутите. Например Майкъл Новограц, бивш изпълнителен директор на Fortress Investment Group твърди, че е направил 10% от нетната си стойност в рамките само на един месец, като е инвестирал в етер. Издание съпбщава, че Novogratz е инвестирал 90 милиона долара в криптовалута. Според сигурни източници Джоузеф Любин, основател на Consensys, също се оценява на стойност милиони в етер. Освен това, изобретателят на Етериум Виталик Бутерин обясни на форум, че неговите ЕТЕРи са на стойност около 117 милиона долара.

Публичното обявяване, че сте направили много големи печалби от инвестиции в криптовалута може да не е най-якото нещо.

Крипто милионерите могат да си навлекат вниманието на регулаторите.

Публикация на Zerohedge уточнява, че регулатори вероятно наблюдават, хора печелят значителни печалби от етера и други криптовалути. Американската служба за вътрешни приходи (IRS) от известно време разследва злоупотребили с данъци, използвайки криптовалутите, но наскоро обяви, че ще се фокусира главно върху играчите от „по-голям обем“. Данъчните агенции ще изискват данни за лица от Coinbase и вероятно много други американски борси, които са обменяли „минимум еквивалента на $ 20,000 във една сделка (купува, продава, изпраща или получава) през която и да е предходна година.“

Коригирането на системата, която се опитва да наблюдава псевдоанонимните  лицата, които правят големи печалби с криптовалути, ще бъде важна задача в бъдеще за данъчните служби.

Дори и прочутият Едуард Сноудън заяви миналата година, че криптовалутите могат да провокират големи данъчни протести в бъдеще. Въпреки това, много от търговците и инвестиционерите импулсивно правят много лични изяви запечалбите си по публичните форуми, и работата може да не е толкова „трудна“ за данъчните власти по целия свят.

Какво мислите за данъците в криптовалута, търговците и инвеститорите, които се хвалят обществено за печалбите си от криптовалути? Кажете ни какво мислите в коментарите по-долу.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук