Крипто милионерите привличат вниманието на данъчните

0
1022

Крипто милионерите. Съвсем наскоро в Bitcoin.com се съобщи за случаи между американската данъчна агенция, и отношенията и с криптоборсата Coinbase.

крипто милионерите

Въпреки това, биткоинърите не са наблюдавани само от данъчните служби.

Регулатотните органи са също „дълбоко загрижени“ за търговците на етериум, които са натрупали милиони долари печалби по псевдоанонимен начин.

ETH Trader съобщи, че само за една година е направил над 200 милиона долара печалби.

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg, търговец на криптовалута започнал да се хвали онлайн, че е спечелил главозамайващите $ 283 милиона, като е инвестирал едва $ 55 милиона в етериум. Псевдоанонимния търговец разкри и своя ETH адрес, показващ публично, че печалбата му е от 413% и е натрупана само за една година.

„Получавам много лични съобщения, които се интересуват колко етер притежавам“, обяснява търговецът на Етер. „Едно от най-хубавите неща за Ethereum е, че всички портфейли по света са прозрачни и отворени за всички. И вижте това са спестяванията в моя портфейл. „

Според статистиката на Блумбърг много хора инвестирали в етер са станали милионери само за кратък период от време. Публикация на Zerohedge сочи, че „никой не е наясно кой колко да обложи с данък“, когато става въпрос за тези крипто печалби.

Крипто милионерите могат да привлекат вниманието на данъчните

крипто милионерите
Майкъл Новограц

Има няколко добре познати личности, които подробно обявиха публично, че са направили доста големи печалби от маржа на  криптовалутите.

Например Майкъл Новограц, бивш изпълнителен директор на Fortress Investment Group твърди, че е спечелил 10% от нетната си стойност в рамките само на един месец, като е инвестирал в етер.

Издание съпбщи, че Novogratz е инвестирал 90 милиона долара в криптовалута.

Според сигурни източници Джоузеф Любин, основател на Consensys, също се оценява на стойност милиони в етер. Също така, изобретателят на Етериум Виталик Бютерин се похвали във форум, че неговите ЕТЕРи са на стойност около 117 милиона долара.

Публичните хвалби, че сте направили много големи печалби от криптовалута може да не е най-якото нещо нали?.

Крипто милионерите могат да си навлекат вниманието на данъчните.

Публикация на Zerohedge уточнява, че регулаторните органи вероятно наблюдават, хората със значителни печалби от Етеиум и други криптовалути.

Американската приходна агенция (IRS) от известно време разследва злоупотребили с данъци, използвайки криптовалутите, но наскоро обяви, че ще се фокусира главно върху играчите от „по-големите обеми“.

Знаете ли: Какво е Coinbase?

Данъчните агенции ще изискват данни за лицата от Coinbase и вероятно от други американски борси.

Проучванията ще засегнат лицата обменяли „минимум еквивалента на $ 20,000. За една сделка (купува, продава, изпраща или получава) през която и да е предходна година.“

Усъвършенстването на системата наблюдавща псевдоанонимните  лицата, които правят големи печалби с криптовалути, ще бъде важна задача в бъдеще за данъчните служби.

Дори и прочутият Едуард Сноудън миналата година заяви , че криптовалутите могат да провокират големи данъчни протести в бъдеще.

Много от трейдърите и инвеститорите импулсивно правят много лични изяви за печалбите си по публичните форуми. С това поведение работата може да не бъде толкова „трудна“ за данъчните по целия свят.

Какво мислите за данъците в криптовалута? А за трейдърите и инвеститорите, които надълго и на широко се хвалят за печалбите си от криптовалутите?

Кажете ни какво мислите в коментарите по-долу.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук