Френската компания Ledger представи новият си хардуерен портфейл за съхранение на вашите криптовалути. Ledger Nano X е портфейл с Bluetooth, което означава, че ще можете да изпращате и получавате койни директно от ваия телефон.

Предишната версия на устройството изискваше да го включите към компютъра с помощта на microUSB кабел, за да направите транзакция, но преминаването към Bluetooth и свързването му със смартфон наистина бе следващата логична стъпка.

Скоро Леджър пуснаха пълнофункционалното си мобилно приложение, наречено Ledger Live. Ще намерите същите функции като тези в приложението за настолни компютри. Ще можете да инсталирате нови приложения, с които да проверявате своето салдо и управлявате транзакции.

Приложението е достъпно от 28 януари, а потребителите на Ledger ще могат да проверяват балансите си в режим само за четене, благодарение на публичните адреси (в случай, че не използвате Spot). Ledger досега е продал над 1,5 милиона Ledger Nano S.

Nano X изглежда почти като Nano S – устройство  USB ключ с екран и няколко бутона. Екранът вече е малко по-голям.

Един от основните проблеми с Nano S бе, че се ограничаваше в поддръжката само на 18 различни криптовалути, докато сега можете да съхранявате до 100 различни крипто-активи на Nano X – и поддържката на общо 1100 различни токена.

Подобно на другите устройства от Ledger, частните ключове никога не напускат вашия портфейл. Това означава, че дори ако компютърът или мобилният ви телефон биват хакнати, никой няма да може да се възползва от ваите криптоактиви.

Компанията представи скоро новото устройство и щом се сдобием с ревю ще ви представим как работи, как се свързва, живот на батерията и т.н.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук