Етериум активира Санкт Петербург и Константинопол 

0
1171
Етериум Санкт Петербург

Константинополската и петербургската мрежова модернизация на втората по големина криптовалута в света, Етериум ( ETH ), се състоя днес на 28 февруари, според ethstats.net .

По-конкретно, актуализации се извъри в главната мрежа в блок 7280000, в съответствие с по-рано представен план график.

Въпреки че надстройката има две имена от две първоначално отделени актуализации, те впоследствие бяха  комбинирани в едно.

От Ethernodes.org разбираме че за момента не всички потребители на Етериум са приели актуализациите.

Само 22.3% от клиентите на Geth и Parity вече са приели версията Константинопол.

Константинопол е настроен да внесе многобройни подобрения в ефективността на платформата, включително по-евтини транзакционни такси за някои операции в Етериум.

Както вече беше съобщено, константинополското разклонение беше забавено през януари поради новооткрита софтуерна уязвимост.

Подновяването на Санкт Петербург има за цел да изтрие предишни актуализация с цел подобрение на Ethereum (EIP) 1283 от тестовите мрежи , тъй като този EIP е бил идентифициран като уязвимост в част на сигурността.

През януари големите американски криптовалутни борси Coinbase и Kraken станаха последните, които потвърдиха подкрепата си за ъпгрейда на Етериум.

Двете борси се присъединиха към Binance , Huobi и OKEx , които започнаха да наблюдават събитието преди първия си опит за прилагане.

По време на прехода днес Етериум е нараснал с 2.59% и се търгува на около $ 137.19. като е започна деня на нива около $ 132, според CoinMarketCap .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук