Етериум на старт за Константинопол и Санкт Петербург

0
879
Етериум хард форк

За тази седмица са планирани следващите две големи подобрения в мрежата на Етериум Константинопол и Санкт Петербург.

Много дискутиранато „твърдо разклонение“ с грумкото име Константинопол бе планирано да влезе в сила по-рано през месец януари, но проблемите с кодовата уязвимост забавиха нещата. Сега, „твърдото  разклонение“ познато и като „твърдата вилица“ ще се състои в 7 280 000-ния блок на Етриум, което се очаква да бъде около 28 февруари, а по-рано според официалния блог на Етериум се очакваше на 22 февруари.

Ъпгрейдът на мрежата  в Константинопол ще донесе многобройни подобрения за ефективността на платформата, забавяне на „бомбата с трудността“ и намаляване на възнаграждението за блок. Разклонението ще забави „бомбата с трудността“ за около 12 месеца, а периодът се нарича „АйсЕйдж“ забавяне. За сметка на това Етериум ще намали възнаграждението за по-лесен добив от сегашните 3 ETH на 2 ETH.

Другият ъпгрейд на мрежата, Санкт Петербург е предвиден, за да изтрие предишната актуализация, предложениеъо за подобрение на Етериум 1283, от тестовата мрежа на Ethereum. И двете модернизации на мрежата са комбинирани в едно общо събитие и ще се случат в същия номер на блок.

Според публикацийте в блога на Етериум:

„Мрежата на Етериум ще бъде подложена на пълен ъпгрейд на  блок номер 7,280,000, който се очаква да излезе в четвъртък, 28 февруари, 2019 година. Точната дата в активирането подлежи на промяна. в зависимост от времето на появява на блока, което може да удължи или съкрати посочения срок в рамките на 1-2 дни.“

Присъединете се към дискусията по темата!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук