Как да използвам Койнбейс безопасно да купувам криптовалути като Биткойн, Етериум и Лайткойн

Койнбейс регистрация и coinbase туториал.

Ако сте се решили да купите Вашата първа криптовалута, вероятно ще трябва да започнете с Койнбейс регистрацията.

Coinbase е най-често използвания и най-популярен за момента. Много удобен за начинаещи – интуитивен  с опростен потребителски интерфейс и с много англоезични онлайн материали за това, как да бъде използван.

В това ръководство ще ви преведа през всички етапи на Койнбейс регистрацията, настройките и методите на плащане, как да направите покупка, проверка, дали всичко е преминало нормално и къде да проверите за транзакциите.

Стъпка 1: Койнбейс Регистрирация

Първо, трябва да регистрирате своя акаунт. Използвайки този референтен линк (https://www.coinbase.com/join/5a6389e721cabd02e89c2d8c), Вие получавате правото при регистрацията автоматично след заявяване на първата си покупка, да ви се преведат по вашата сметка $ 10 в Биткойни безплатно, като бонус.

Връзката ще ви насочи върху страница на която трябва да предоставите необходимата информация, кликнете върху „Регистрация“ и след това потвърдете имейл адреса си.

След като потвърдите, влезте отново в Coinbase. Сега добавите и Ваш телефонен номер с който винаги безплатно ще потвърждавате  транзакциите си чрез код който ще получавате като текстово съобщение.

Това е за да се предотврати злоупотребата с вашия профил и извършването на нежелани плащания като добавя едно допълнително ниво на сигурност на профила ви.

Стъпка 2: Койнбейс Настройки 2FA

След като потвърдите имейла си и добавите телефонен номер, добавете (2FA) още едно ниво на сигурност към профила, наречено двуфакторна идентификация.

Тази настройка гарантира, че само човек, с физическо притежание на едно от вашите устройства, може да има достъп до профила ви, така че дори и някой да се сдобие с паролата, няма да има достъп до вашия Койнбейс профил.

Можете да проверите настройките си за 2FA в настройките на профила ви, като кликнете върху иконата „Настройки“ намираща се в горния десен ъгъл.

Първата по подразбиране форма на 2FA е чрез SMS. Ще ви изпратят текстово съобщение до телефона ви с код и ще въведете този код, за да влезете във вашия профил.

Това може да изглежда като безупречен метод, тъй като телефонният ви номер е уникално свързан с телефона ви, но ако загубите телефонния си номер или ако някой извърши достъп до съобщенията ви, които вашият номер получава, все още ще бъдете уязвими.

Другата форма на 2FA, която е още по-сигурна, е чрез Google Authenticator приложение на андроид .

Подобно на SMS метода, той ще ви генерира код на всеки 30–60 секунди, който можете да използвате, за да влезете в профила си.

Това обаче не е свързано с телефонния ви номер, а с физическото устройство. Ако кликнете върху бутона „Активиране на удостоверяващия“, както се вижда в горната снимка, можете да активирате 2FA чрез Authenticator.

Ще се появи изскачащото по-долу съобщение, което ви позволява да настроите приложението за удостоверяване.

Преди да направите нещо, не забравяйте да запишете секретния код (в червено по-долу) – ако загубите устройството си, това е единственият начин да възстановите профила си.

За да настроите 2FA, просто сканирайте кода с камерата на телефона си и в зависимост от това кое приложение ще използвате, ще добавите този профил.

Препоръчваме да използвате Authy като приложение за настройване на 2FA, тъй като ви позволява да осъществявате достъп до кодовете си на няколко платформи с помощта на приложенията Authy.

Стъпка 3: Проверка на идентификацията

Преди да направите покупка на криптовалута от Койнбейс, трябва да потвърдите вашата самоличност, като качите снимка на личен документ, като например шофьорска книжка.

За общи проблеми, които могат да възникнат в процеса, посетете тази статия.

Стъпка 4: Добавете метод на плащане в Койнбейс

И накрая, трябва да добавите някакъв начин на плащане, за да си купите монетите. В менюто с настройки отидете в раздела „Свързани акаунти“ и кликнете върху „Свързване на нов профил“.

Ще видите изскачащ прозорец с няколко опции. Обикновено препоръчвам да използвате опцията „Банкова сметка“, защото няма такса и лимитът е много по-висок.

Някои банки имат възможност за незабавна проверка, в която можете да влезете през портала на банката и незабавно да потвърдите профила си в Coinbase, докато други нямат тази опция.

Процесът по връзката на профила с банката отнема до дедем дни.

Въпреки това, ако искате да направите покупка бързо и не искате да чакате, можете да използвате кредитна/ дебитна карта. Кредитните карти имат нисък лимит за това колко можете да похарчите, но ако инвестирате само няколкостотин, няма да достигнете лимита.

За повече информация прочетете тази статия за конкретните подробности за всеки метод на плащане.

Стъпка 5: Покупка!

Най-накрая сте готови да си купите монети! Кликнете върху раздела „Купи / Продай“, за да видите избора си на монети.

Coinbase има няколко монети, основните от които са Bitcoin, Ethereum и Litecoin Bitcoin Cash.

Наскоро в Койнбейс бе добавен и Рипъл, може и да бъдат добавени и още монети в бъдеще, но аз ви препоръчвам да се придържате към Bitcoin или Ethereum.

Когато научите повече за различните крипто монети , тогава можете и да се разнообразите.

покупка в коинбейс

По-долу можете да видите монетата, която купувате (маркирана в зелено), начина на плащане и цената, която ще платите. В този пример, Bitcoin кутията е подчертана, така че това е монетата, която ще купим в тази покупка.

В лявата половина на страницата, кутията от 200 EUR се отнася до това колко ще похарчите общо, а кутията 0.05592223 се отнася до това колко общо БТК ще получите.

В дясната половина на страницата, колко купувате и по какъв курс комисионната е само €7.67

1 Коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук