Как да инвестирам в Блокчейн?

0
1152

Как да инвестирам в Блокчейн? Интересът към Блокчейн технологията нараства бързо и много от хората се чудят как да инвестират в него.

Някои може и да са скептично настроени към блокчейн технологията , като се има предвид събитията около криптопазара от 2018 година.

Въпреки това, тези събития са циклични и от години, криптопазара е видял не един възход и падение. Всъщност мнозина казват, че блокчейнът на „увеселителните влакчетата“ няма да изчезне скоро. Затова си заслужава инвеститорите да обърнат сериозно внимание, към блокчейн технологиите.

как да инвестирам в Блокчейн

Блокчейн е дигитализирано и децентрализирано публично водене на всички криптовалутни сделки. Блокчейн непрекъснато се разширява, тъй като всеки завършен блок се записва и добавя в хронологичен ред. Всичко това позволява, наблюдателите на пазара да проследяват транзакциите с цифрова валута без централно водене на записи.

Интересът към блокчейн се увеличава бързо през последните няколко години и много инвеститори търсят начини да спечелят пари от тази вълнуваща индустрия. Прочетете по-подробно какви са случаите на употреба на блокчейн.

Какво е блокчейн?

Преди да проучим как да инвестираме в блокчейн, е важно да знаем неговия произход. Историята повече или по-малко започва през 2008 г. Човек или група от хора под името Сатоши Накамото публикува технологията за биткойна и идеята двама души или компании да прехвърлят стойност без необходимост от трета страна или финансова институция, като гарант за сделката.

Първият биткойн е бил добит през януари 2009 г. и не мина много време, за да започне и криптовалутния бум.

Запознайте се с най-добрата платформа за добив на Биткойн Nicehash Miner

Днес блокчейн технологията се използва в различни индустрии, въпреки че засега основно се използва за проверка на транзакциите. Предизвикателството е, че тази технология създава неизменен запис, чиято автентичност може да бъде проверена от всеки, който използва блокчейн – не като във финансова институция явяваща се трета страна, като банките.

Първоначално Блокчейн започва с единствен първичен генезисен блок, от който раждат /разклоняват/ други блокове или пакети от транзакции. Родителският блок винаги е предишният блок. „Върхът“ е последният  добавен блок. Веригата завинаги остава непроменена под слоеве от родителски, и предишни поколения блокове.

Както споменахме, има много различни приложения за блокчейн. Не е изненадващо, че банковото дело е едно от тях. Главните случаи на употреба са както споменах банковото дело, киберсигурността, работните мрежи, „Интернет на нещата“/IOT/, транспорта и онлайн музикалната индустрия. В бъдеще със сигурност са възможни и безкрайно много нови приложения.

Знаете ли?: Какво е Coinbase?

Как да инвестирам в блокчейн?

Тъй като блокчейн технологията продължава да се рзраства, в бъдеще ще се появят много възможности за инвестиране. Блокчейн не представлява физически актив, който може да бъде закупен, така че мнозина все още не са подготвени и затова се обръщат към други начини за получаване на експозиция.

Тук преминаваме основните възможности как да инвестирам в блокчейн.

Технологични старт-ъп-инвестиции

Новото в инвестиционните технологии?

Инвестирането в акции е очевидното начало, когато се мислите как да се инвестирам в блокчейн. По-долу са само няколко примера, към портфолоито на бъдещите инвеститори и как могат да се възползват. За по-изчерпателен списък, вижте 50+ случаи на употреба и пример за това как Блокчейн превзема света.

 • 360 Blockchain (CSE: CODE) – компания, която инвестира изключително в технология, базирана на Блокчейн.
 • Предприемачески тръст в облака Атлас (CSE: AKE) – Тази фирма има оперира с криптовалути във Вашингтон. Тя се фокусира върху евтината електроенергия чрез индустриална енергия, която според нея ще й позволи да предложи по-ниска цена от конкурентите си.
 • BTCS (OTCQB: BTCS) – Тази компания е първата публично търгувана компания с blockchain в САЩ.
 • BTL Group (TSXV: BTL) – blocklain услугите на BTL Group се използват в различни индустрии, включително банковата и спортната индустрия.
 • BLOK Technologies (CSE: BLK) – компания, фокусирана върху инвестирането в нововъзникващи технологии с участието на блокчейн. Внедряване в различни пазарни ниши, като например управление на веригата с доставките .
 • HIVE Blockchain (TSXV: HIVE) – фирма, която се стреми да създаде мост между блокчейн пазара и традиционните капиталови пазари. Той е стратегически партньор с Genesis Mining, доставчик на хибриди на криптовалута.
 • Crowdfunding – Макар и да не е непосредствен избор за това как да се инвестира в блокчейн, crowdfunding платформите са привлекателен начин за инвеститорите които желаят да се впуснат в инвестирането в блокчейн. Лесен начин за иновативни проекти за получаване първоначален капитал.Тук е мястото, където стъпва блокчейн. Блокчейн crowdfunding-ът позволява на стартиращите компании да създадат свои собствени цифрови валути за продажба. Примерите за блокчейн платформи с crowdfunding включват:
  • BnkToTheFuture – платформа позволяваща на инвеститорите да инвестират във фирми и фондове на Fintech.
  • QTUM – позволява изпълнението на „интелигентни договори и децентрализирани приложения“. Предоставя лесни начини за стандартизиране на работния процес за развитие на бизнеса и интелигентните договори.
  • Wawes – крипто платформа с гарантиран токен за трансфер и търговия в блокчейн.

койнбейс купон

Как да инвестирам в Блокчейн? – Заключение

Блокчейн проектите (и криптовалутите, които са базирани около него) се превръщат във все по-популярна и почти неизбежна тема.

Съвсем естествено е и инвеститорите да се обърнат към тази възможност и да започнат да се замислят „как да инвестирам в блокчейн“.

Има много и различни начини да изберете как да започнете да инвестирате. В този пост сме ви показали само няколко възможности – но има и още много подобни, с които запознаваме нашата аудитория регулярно. Вероятно ще откриете подходяща и полезна за Вас информация.

Ако желаете качествена и актуална информация абонирайте се за новините от нашия сайт и ни харесайте в социалните мрежи.

Чрез редовното преглеждане и пресяване на информацията от главните блокчейн събития, ние се стремим да отделим за Вас златните зрънца в новозараждащатасе блокчейн индустрия.

Така че, за да отговорим на въпроса „как да инвестирам в блокчейн?“, Бихме казали, че това е строго индивидуално зависещо предимно от човека, неговите желания, възможности и нужди.

Всеки е различен и по различен начин взема своето обмислено решение как да се потопи в света на Блокчейн инвестициите.

Знайте, че ние продължаваме да развиваме тази статия, и искренно Ви пожелаваме късмет!

Статиите в този сайт не са финансова препоръка а са създадени единствено с образователна цел. Ако имате предложения иили съвети моля изложете ги в секцията за мнения по-долу.

Благодарим Ви!

Успех в Разумното инвестиране.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук