Как да инвестирам в Блокчейн?

Интересът към Блокчейн технологията нараства бързо и много от хората се чудят как да инвестират в Блокчейн.

Някои може и да са скептично настроени към блокчейн технологията , като се има предвид събитията около криптопазара от 2018 година.

Въпреки това, тези събития са циклични и от години, криптопазара е видял не един възход и падение. Всъщност мнозина казват, че блокчейнът на „увесекителните влакчетата“ няма да изчезне скоро. Затова си заслужава инвеститорите да обърнат сериозно внимание, към блокчейн технологиите.

Биткойн влакче на ужасите

Блокчейн е дигитализирано и децентрализирано публично водене на всички криптовалутни сделки. Блокчейн непрекъснато се разширява, тъй като всеки завършен блок се записва и добавя в хронологичен ред. Всичко това позволява, наблюдателите на пазара да проследяват транзакциите с цифрова валута без централно водене на записи.

Безплатен доклад за Blockchain
Разберете къде са възможностите за инвестиции в blockchain

Интересът към блокчейн се е увеличил бързо през последните няколко години и много от тях търсят начини да спечелят пари от тази вълнуваща индустрия. Прочетете по-подробно как да инвестирате в блокчейн.

Какво е блокчейн?

Преди да проучим как да инвестираме в блокчейн, е важно да знаем неговия произход. Историята повече или по-малко започва през 2008 г. Човек или група от хора под името Сатоши Накамото публикува технологията за биткойна и идеята двама души или компании да прехвърлят плащания без необходимост от трета финансова институция.

Първият биткойн е бил добит през януари 2009 г. и не отне много време, за да започне и криптовалутния бум.

Днес блокчейн технологията се използва в различни индустрии, въпреки че тя все още основно се използва за проверка на транзакциите. Предизвикателството е, че тази технология създава неизменен запис, чиято автентичност може да бъде проверена от всеки, който използва блокчейн – не като във финансова институция явяваща се трета страна, като банка.

Първоначално Блокчейн започва с единствен генезисен блок, който ражда други блокове или пакети от транзакции. Родителският блок винаги е предишният блок. „Върхът“ е последно  добавеният блок. Веригата след това остава непроменена под слоеве от родителски,  деца и предишни поколения внуци от блокове.

Както споменахме, има много различни приложения за блокчейн. Не е изненадващо, че банковото дело е едно от тях. С реализации  в киберсигурността, работните мрежи, „интернет на нещата“ и онлайн музикалната индустрия. В бъдеще със сигурност са възможни и безкрайно много нови приложения.

Как да инвестираме в блокчейн?

Тъй като блокчейн технологията продължава да се рзраства, в бъдеще ще има много възможности за инвестиране. Блокчейн не е физически актив, който може да бъде закупен, така че мнозина се обръщат към други начини за получаване на експозиция – тук преминаваме през втората основна възможност как да инвестираме в блокчейн.

Технологични старт-ъп-инвестиции
Новото в инвестиционните технологии?

Запаси – Инвестирането в акции е очевидното начало, когато се мисли как да се инвестира в блокчейн. По-долу са само няколко, от които инвеститорите да избират. За по-изчерпателен списък, кликнете тук.

360 Blockchain (CSE: CODE) – компания, която инвестира изключително в технология, базирана на Блокчейн.

Предприятия в облака Атлас (CSE: AKE) – Тази фирма има операция по криптовалута във Вашингтон. Тя се фокусира върху евтината електроенергия чрез индустриална енергия, която според нея ще й позволи да расте с по-ниска цена от конкурентите си.

BTCS (OTCQB: BTCS) – Тази компания е първата публично търгувана компания blockchain в САЩ.

BTL Group (TSXV: BTL) – услугите на blocklain на BTL Group се използват в различни индустрии, включително банкови и фентъзи спортове.

BLOK Technologies (CSE: BLK) – компания, фокусирана върху инвестирането в нововъзникващи технологии за производство на блокчейн за подкрепа на други пазарни ниши, като например управление на веригата за доставки за индустриалната индустрия на канабис.

HIVE Blockchain (TSXV: HIVE) – фирма, която се стреми да създаде мост между пазара на блокчейн и традиционните капиталови пазари. Той е стратегически партньор с Genesis Mining, доставчик на хибриди на криптовалута.

Crowdfunding – Макар и да не е непосредствен избор за това как да се инвестира в блокчейн, crowdfunding платформите са привлекателен начин за инвеститорите да се впуснат в инвестиране в блокчейн. Както каза Ameer Rosic, главен изпълнителен директор на Blockgeeks, краудфандингът е лесен начин за иновативни проекти за получаване на пари.

Тук е мястото, където стъпва блокчейн. Росич казва, че блокчейн crowdfunding позволява на стартиращите компании да създадат свои собствени цифрови валути за продажба. Примерите за платформи за блокчейн crowdfunding включват:

BnkToTheFuture – чиято платформа позволява на инвеститорите да инвестират във фирми и фондове на Fintech.

QTUM – което позволява изпълнението на „интелигентни договори и децентрализирани приложения“. Той също така предоставя лесни начини за стандартизиране на работния процес за развитие на бизнес и интелигентни договори.

Wawes – крипто платформа за гарантиране на токен, трансфер и търговия с блокчейн.

Как да инвестираме в Блокчейн? – Заключение

Блокчейн проектите (и криптовалутите, които са базирани около него) се превръщат във все по-популярна и почти неизбежна тема.

Съвсем естествено е и инвеститорите да се обърнат към тази възможност и да започнат да се замислят как да инвестират в блокчейн.

Има много и различни начини да изберете как да започнете да инвестирате. В този пост сме ви показали само няколко възможности – но има и още много подобни, с които запознаваме нашата аудитория регулярно. Вероятно ще откриете подходяща и полезна за Вас информация.

Ако желаете качествена и актуална информация абонирайте се за новините от нашия сайт и ни харесайте в социалните мрежи.

Чрез редовно преглеждане и пресяване на информацията от главните блокчейн събития, се стремим да отделим за Вас златните зрънца в новозараждащата блокчейн индустрия.

Така че, за да отговорим на въпроса „как да инвестираме в блокчейн?“, Бихме казали, че това е строго индивидуално зависещо предимно от човека, неговите желания, възможности и нужди.

Всеки е различен и ако Вие решите да се потопите в света на Блокчейн инвестициите.

Знайте, че ние продължаваме да развиваме тази статия, и искренно Ви пожелаваме късмет!

Предупреждаваме Ви. че статиите в този сайт не са финансова препоръка а са създадени само с образователна цел.

Ако имате предложения иили съвети моля изложете ги в секцията за мнения по-долу.

Благодарим Ви!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук