Как да използвам Binance?Пълно ръководство

3
1545
как да използвам binance

Как да използвам Binance?  Пълното ръководство

Днес ще ви науча как да използвате криптовалутната борса Binance.

Криптовалутна борса Binance

Няма нищо по-лошо от това да си откриете сметка на борса и след това да осъзнаете, че не знаете как да боравите с нея!

Купуването и продажбата на криптовалута може да е доста стресиращо занимание, така че е от първостепенно значение да изберете борса, на която можете наистина да се доверите, отговаряща на вашите нужди и да не е твърде сложна за използване.

Ако мислите да си отворите ваша сметка на криптовалутната борса Binance, тази статия е точно за вас.

Как да използвам Binance?

В това ръководство ще научите всичко, което е нужно за безпроблемното използване на Binance. Ще ви обясним как да се регистрирате, как да търгувате и какви са таксите за търговия на платформата. Ще ви въведем в практиките за безопасност на борсата и за какви потребители е предназначена.

След като приключите с четенето на статията, ще сте запознати отблизо с една от най-големите борси за криптовалутата в света, но най-важното – вече ще знаете как да използвате Binance!

Ще започнем с кратко въведение в историята на борсата …

Binance е основана в Китай през 2017 г. от Чангпен Зао и Уай Хи. Двамата със Зао са колеги, работили са в крипто валутната борса OKCoin, преди да решат да създадат своята успешна компания.

Новостздадената борса е принудена да напусне Китай през септември 2017 г., след като китайското правителство забранява търговията с криптовалути. Оттогава те откриват свои офиси в Япония, Тайван, Америка, а в момента са базирани основно в Малта.

Binance има своя криптовалута, наречена Binance Coin (BNB). През юли 2017 г. борсата извършва първоначално предлагане на своите монети – Binance Coin, за да събере финансиране на стойност от 15 милиона долара. 

Как да използвам Binance – Забележка: Първоначалното предлагане на монети – Инишъл Койн Оферинг (ICO) е лесен начин за крипто бизнеса да набира средства, без да използва по-сложните методи като облигации или акции.

CoinMarketCap посочва Binance като втората по големина криптовалута на пазара. Всеки ден на платформата се търгуват криптовалути на стойност над 1,5 милиарда долара. Също така платформата предлага отстъпки в таксите на клиентите си търгуващи срещу BNB.

Binance е борса за кръстосана търговия на криптовалута към криптовалута. Това означава, че потребителите могат да търгуват само криптовалути на борсата. Ако желаете да търгувате на Binance трябва предварително да сте закупили криптовалута.

Как да използвам Binance? Закупуване на криптовалута.

Можете да закупите с фиатна валута Биткойни директно от платформата на Binance след завършване на регистрацията.

Забележка: Фиатна валута са официалните валути на държавите. Примерите включват японската йена (JPY), щатския долар (USD) и британската лира (GBP) и Еврото (EUR).

Преди да ви покажа как да използвате Binance, трябва да ви запозная с това как да си създадете акаунт в Binance.

Как да си създам акаунт в Binance?

Регистрирация: Отидете на главната страница на

binance криптовалутна борса

https://binance.com и кликнете върху /Sign Up/

Регистрация в Binance

Ще бъдете пренасочени към страницата за регистрация, където ще трябва да въведете своя имейл адрес и да създадете парола.

Как да използвате формуляра за регистрация на Binance

Как да използвам Binance?-Забележка: Винаги използвайте имейл адрес, който знаете, че е защитен и редовно проверявате. /Съветваме да използвате Gmail/ Когато създавате парола, използвайте микс от числа, символи, главни и малки букви.

регистрация в binance

Прочетете и приемете Условията за ползване на Binance и кликнете върху Регистрация. Докажете, че не сте робот. Ще бъдете помолени да попълните пъзел, с който трябва да се справите лесно, освен ако … не сте робот!

Ще ви бъде изпратен потвърждаващ имейл. Кликнете върху линка за потвърждаване на имейла, за да завършите вашата регистрация.

И Честито! Вие вече сте собственик на акаунт в Binance. След малко ще ви обясним как да използвате Binance, но сега първо трябва да защитите акаунта си …

Защитете вашия акаунт

Защитете вашия акаунт: Когато влезете за първи път, ще ви бъде предложено да настроите 2FA .

Как да използвам Binance? – Забележка: 2FA е сигурно двуфакторно удостоверяване доказващо че само вие ще използвате акаунта. Това е функция за защита, която дава на потребителите допълнителен втори слой защита на средствата им.

Когато използват 2FA, потребителите въвеждат своята парола и допълнителен втори код, който ще бъде изпратен до мобилно устройство чрез SMS или генериран от приложението на Google Google Удостоверител.

След като настроите 2FA, ще бъдете готови да захраните и вашия акаунт. Можете да го направите,по няколко начина :

  • Закупуване на криптовалута от Binance
  • Изпращане на криптовалута от криптовалутен портфейл:
  • Изпращане на криптовалута от друга борса – например Coinbase – към вашия Binance акаунт.

койнбейс купон

Как да захраня криптовалутната си сметка в Binance

За този урок ще използваме Coinbase като един от най практичните начини за финансиране на Binance акаунт.

за регистрация в койнбейс вижте: Как да си направя регистрация в Coinbase

Coinbase предлага най сигурните и разнообразни начини на покупка на криптовалути , а така също и Аирдроп, който може да ви осигури над 100 долара подаръци в криптовалути.

Ще използваме Биткойн (BTC) като пример за криптовалута, която можете да използвате за финансирането на вашият Binance акаунт.

Отидете на Coinbase: Влезте в акаунта си в Coinbase и кликнете върху Акаунти . След това щракнете върху Изпрати, където пише BTC Wallet.

Ще бъдете помолени да въведете получател, където да изпратите Биткойните. Изпращате ги на Binance, така че трябва да въведете адреса на Bitcoin от вашия акаунт в Binance.

Забележка: Всяка отделна криптовалута използва само своята собствена блокчейн мрежа за изпращане и получаване на средства. Например: Не може да изпращате от адрес на Биткойн към адрес на Етериум.

депозит в binance

Влезте в акаунта си в Binance. В лентата на задачите щракнете върху Фондове и след това Депозити .

Как да използвам Binance - депозиране на криптовалута

Как да използвам за депозиране в Binance

Сега въведете криптовалутата, за която имате нужда от адрес. В този пример използвам Биткойн. Binance ще създаде Bitcoin адрес, на който да изпращате средства.

депозит на биткойни в байнънс

Как да използвам Binance? Send BTC

Всичко, което трябва да направите, е да решите колко Bitcoin искате да изпратите към вашия Binance акаунт и щракнете върху Изпращане . Средствата ще се появят във вашата Binance акаунт, веднага щом бъдат обработени от мрежата на Bitcoin.

Подобен е процеса на почти всяка друга борса, от която ще изпращате криптовалути. След като вече имате криптовалута, можете да я използвате за кръстосана търговия с повече от 200 монети и токени на Binance.

Как да търгувам в Binance?

Има две настройки за търговия в Binance: Basic и Advanced . Начинаещите трябва задължително да започнат своята първа търговия на Basic. Настройката Basic trade има просто оформление, което ще е по-лесно за разбиране. Показана е само важната информация за осъществяването на сделките.

Трябва да запомните, че Binance е професионална платформа за търговия, така че интерфейса за основната търговия може да се стори твърде сложен, за използване от начинаещи. Въпреки това няма да ви отнеме много време, за да го разберете!

Настройката за разширена търговия дава на експертите търговци достъп до всички ценови диаграми и пазарни данни, които им трябват за извършване на сложни сделки. Тъй като това е начинаещ урок за Binance, ще ви запозная само как да купувате и продавате на Binance в Basic . Ще спестя трудните неща за още един пост!

Така че, нека научим как да използваме Binance на Базовото ниво за сделки …

Как да използвам Binance за основните сделки

Влезте в акаунта си в Binance. Приятно и лесно!
Кликнете върху Exchange на лентата на задачите и изберете Basic.
Както можете да видите, Basic не е много основен!

Изберете търговска двойка. Binance изброява стотици търговски двойки . Това са двойки монети, за които Binance предлага валутен курс. Например, биткойн може да се търгува със 143 различни монети, така че казваме, че Bitcoin има 143 двойки за търговия на Binance.

Как да използвам Binance - търговия

В този пример нашата сметка е финансирана с Ethereum , така че ние можем да търгуваме само с Ethereum. За да разберете кои криптовалути се предлагат за търговия с Ethereum, изберете ETH в горния десен ъгъл.

Сега ще можете да видите, че Ethereum има 140 различни търговски двойки на Binance. Изберете монетата, за която искате да обмените Ethereum. Например, можете да изберете Bitcoin(BTC).

Изберете какъв вид търговия искате да направите. Binance предлага три вида търговия:

Лимитираните поръчки

Лимитираните поръчки позволяват на потребителите да определят максималната цена, която са готови да платят за монети, или минималната цена, за която са готови да ги продадат. След това търговците трябва да изчакат, докато купувач или продавач приеме цената им.

Пазарните/Борсови поръчки

Пазарните/Борсови поръчки позволяват на потребителите да търгуват с монети по текущата си пазарна цена. Този вид търговия е най-бързата и проста.

търговия binance

Стоп лимитните поръчки

Стоп лимитните поръчки позволяват на търговците да купуват или продават монета, след като тя достигне определена цена. Този вид поръчка често се използва от про-трейдърите. Днес ще ви покажа само как да купувате на Binance с пазарни поръчки. Те са бързи, прости и перфектни за начинаещи.

Изберете сумата, която искате да търгувате. Кликнете върху Пазара, ако сте доволни от текущата пазарна цена и въведете сумата на Етериум (или избраната от вас монета), която искате да закупите. Можете да въведете това като сума или като процент от Ethereum във вашия акаунт.

Как да използвате Binance
Сега, лесният къс! Кликнете върху Купете XRP и това е всичко. Вече сте търговец на криптовалути Binance!
Сега знаете как да използвате Binance за извършване на сделки, трябва да ви разкажа за таксите за търговия с Binance …

Как да използвам Binance? Такси за търговия. 

Таксите за търговия в Binance са едни от най-ниските на пазара. Binance не таксува потребителите си за депозиране. Това е така, защото борсата търгува само с криптовалути. По този начин се избягват високите такси, които борсите предлагащи фиатна търговия, трябва да наложат.

Binance начислява различни такси за тегления към различните криптовалути, но като цяло за пазара те са доста ниски. Например, ако изтеглите Ethereum в зависимост от натовареността на етериум мрежата, ще ви бъде таксувано 0,001 ETH и ако изтеглите Ripple, ще ви бъде таксувано 0,25 XRP .

Таксите за търговия на Binance са ограничени до 0,1% за всяка покупка или продажба, която правят потребителите. Тази такса се намалява с 50% отстъпка, ако търговците използват Binance Coin, за да ги платят. Така че, крайна такса за тейкър/мейкър(купувач/продавач) е от едва 0,05%!

Как да се възползвам от таксите за търговия на Binance

Трябва само да проверите таксите за търговия на конкуренцията на Binance, за да разберете защо Binance е една от най-популярните криптовалутни борси на пазара. Bittrex и Bitstamp са добре известни с ниските си такси, но и двете платформи таксуват 0,25% за всяка сделка. Това е пет пъти повече от Binance!

Както можете да видите, таксите за търговия на Binance са една от най-добрите характеристики на борсата. На следващо място, искам да ви запозная за още една от неговите положителни характеристики – сигурността.

Кратка бележка за сигурността на Binance: Ако днес не ви уча на нищо друго, то поне ще ви науча как да използвате Binance безопасно!

Има няколко начина, по които потребителите на Binance да се защитят от крадци и хакери:

Как да използвате двуфакторна автентификация на Binance

Двуфакторна автентификация:
Тази функция за защита е толкова важна, че вече я споменах два пъти!

Как да използвам Binance - двуфакторна верификация binance

Как да се предпазя от Binance Phishing?

Игнорирайте заявки от хора, които твърдят, че са от екипа на Binance:
Никой от екипа на Binance няма да поиска вашите пароли или вашите 2FA кодове. Те никога няма да ви помолят да изпратите монети в „сигурен акаунт“ или където и да е другаде!

Как да използвате официалния сайт на Binance

Използвайте само официалния сайт на Binance.com :
Не кликайте върху връзки към Binance от имейли / изскачащи прозорци. Проверете официалния URL адрес на Binance и го поставете отметка! Ако трябва да се свържете с екипа на Binance, използвайте информацията за контакт, намерена на защитената му начална страница.

binance криптовалутна борса

Как да използвате антивирусен софтуер с Binance

Използвайте силен антивирусен софтуер:
Вашият акаунт в Binance е толкова безопасен, колкото и устройството, от което имате достъп. Уверете се, че всички устройства, които използвате за достъп до акаунт в Binance, не съдържат вируси.

Използването на криптовалута не е както използването на услугите, предоставени от вашата банка. Няма 24 часов отдел за обаждания или учреждение, което можете да посетите и да се оплачете! Вие сте отговорни за сигурността на вашия акаунт, така че бдете за сигурността, крипто новобранци!

Досега ви научих как да използвате Binance за отваряне на сметка и извършване на основни сделки. Научих ви също за таксите и сигурността на Binance за търговия. Преди да преминете към Binance и да започнете да търгувате, искам да разгледам бързо какъв потребител Binance е предназначен за …

За кого е предназначен Binance?

Binance е създаден с цел да впечатли колкото се може повече потребители. Интерфейса на борсата е достатъчно опростен и подходящ както за използване от начинаещи така и за използване от експертни трейдъри.

Заради сигурността, 24 часовите клиентски услуги и  количеството монети предлагано на борсата препоръчваме Binance на крипто трейдъри на почти всяко ниво и опит.

Единствените потребители, които могат да се затруднят с използването на  Binance, са търговците които се сблъскват с трейдинга за първи път. Тези потребители вероятно не притежават криптовалута и може да не разбират основите на търговията с криптовалути.

Ако това ви звучи познато, тогава предлагам да се регистрирате в борса като Coinbase. С Coinbase ще можете да закупите първата си криптовалута с фиат валута и да направите няколко прости сделки. Тогава ще сте готови и да опитате Binance.

Търговията  в Binance ще ви отведе от начинаещ до експерт чрез нейните основни и разширени настройки. Можете да започнете с извършване на прости пазарни сделки и да преминете към по-сложните сделки с лимит и стоп лимит.

Binance предлага на своите потребители голям избор от монети и вид пазарна информация, която няма да намерите на повечето други борси. 

И така, говорихме за това как да купуваме на Binance, кой може да използва Binance и колко струва да търгуваш с Binance. Остава само да споделя още няколко думи за мъдрост, преди да отида …

Как да използвам Binance? Заключителни мисли

Пазарът на криптовалутите е много пренаселен. Успешните борси ще бъдат тези, които предлагат функции, които всеки търговец може да използват и да се наслаждават. В този урок за Binance мисля, че ви показах размяна, която прави точно това!

койнбейс купон

Binance има обем на търговия от над 1,4 милиарда щатски долара и по добра причина – работи!

Binance има милиони щастливи клиенти от цял ​​свят. Те използват Binance, защото е опростена платформа и има много страхотни функции за търговия.

Регистрирайте се в Binance

Показах ви как да използвате Binance. А сега отидете и опитайте сами! Когато направите няколко сделки, пишете как се справяте. Ще се радвам да чуя какво мислите от вашия опит с борсата!

Успех!!!

Статиите в този блог са в непрекъснато развитие с цел да ви бъдат от полза. Ако сме пропуснали да споменем нещо или ви интересува някаква подробност, не се притеснявайте да драснете ред в отзивите. Ще се радваме да Ви помогнем и да обогатим това ръководство!

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук