Как да си направя регистрация в Coinbase

6
4193
регистрация в coinbase

Регистрация в Coinbase

Пълно ръководство за начинаещи на тема регистрация в Coinbase.

Последна редакция:22.02.2021

Време за четене:3 минути

За да инвестирате, търгувате, съхранявате и поддържате криптовалути една от най-популярните и най-сигурни криптовалутни борси е Coinbase .

Как да се регистрирам в Coinbase?

Предоставяме настоящото ръководство тъй като доста от желаещите да се регистрират в Coinbase изпитват затруднение в частта с удостоверяване на адресната регистрация. Ако след прочитането на статията нещо не ви е ясно пишете ни в секцията за отзиви. Ще се радваме да ви помогнем и да обогатим статията.

Какви са задължителните изискванията и документи за да си направя регистрация в Coinbase?

 • За регистрация в Coinbase трянва да сте пълнолетен /над 18 години/.
 • Документ за самоличност със снимка /паспорт, лична карта или шофьорска книжка, за предпочитане е да бъдат сканирани/.
 • Удостоверение за адресна регистрация, битова сметка за ток/вода или банково извлечение със написани вашите три имена и адресна регистрация на първата страница на документа. Забележка: Задължително е удостоверенията да бъдат четими и на английски език. /размер 500 кб JPG,PDF/ – Всяка банка издава удостоверение за наличието на банкова сметка на Английски език безплатно. Ако решите да предоставите битови смеки трябва да ги преведете на английски с преводач.
 • Компютър или смартфон/таблет, свързан с интернет, камера
 • Телефонен номер, свързан с вашия смартфон за да ви се изпращат SMS текстови съобщения.
 • Най-нова версия на вашия браузър като се препоръчва Chrome или най-новата версия на андроид приложението Coinbase. Ако използвате андроид приложението Coinbase изтеглете го от Гугъл Плей, уверете се и, че операционната система на телефона/таблета ви е актуална.

*Coinbase не начислява такси за създаването или поддържка на вашия акаунт в Coinbase.

Стъпка 1:

Регистрация на акаунт в Coinbase

Първо, за да регистрирате своя акаунт в Койнбейс използвайте този линк с купон

койнбейс купон

 чрез който ще получите правото си при заявяване на първата си покупка от 100 долара, да ви се преведат по вашата сметка автоматично 10 долара във Биткойни еквивалент безплатно, като бонус.

Кликнете върху Начало .
Ще бъдете помолени да предоставите следната информация:

*Важно: Въведеждайте точна и актуална информация, за да избегнете проблеми.

 • Вашето име (ще ви се поиска доказателство)
 • Имейл адрес (използвайте такъв, до който имате постоянен достъп)
 • Парола (запишете я и я съхранявайте на сигурно място)
 • Отметнете държава България
 • Прочетете Споразумението за потребителя и Политиката за личните данни.
 • Поставете отметка в квадратчето и щракнете върху Създаване на акаунт (компютър) или докоснете РЕГИСТРАЦИЯ (за мобилно устройство), ако сте съгласни.
 • Coinbase ще ви изпрати имейл за потвърждение на вашия регистриран имейл адрес.

Стъпка 2:

Потвърждаване на регистрация в Coinbase по вашия имейл

Отворете получения имейл за регистрация от Coinbase. Този имейл ще бъде от no-reply@coinbase.com .

Щракването върху връзката за потвърждение в имейла и тя ще ви отведе до Coinbase.com.

Ще трябва да влезете отново с имейла и паролата, която въведохте преди малко, за да завършите процеса на потвърждаване на имейла.

Ще ви са нужни смартфонът и телефонният номер, свързани с вашия акаунт в Coinbase, за да за вършите успешно потвърждаването в две стъпки.

Стъпка 3:

Потвърдете Вашия телефонен номер

След влизането ви след регистрация в Coinbase, ще бъдете подканени да добавите телефонен номер на който винаги безплатно ще потвърждавате транзакциите си чрез код който ще получавате като текстово съобщение или удостоверител/автентикатор.
Изберете кода на България +359 и въведете мобилния си номер.
Щракнете върху Изпращане на код (за компютър) или докоснете Напред (за мобилно устройство).
Въведете седемцифрения код от Coinbase, изпратен на вашия телефонен номер за удостоверяване.
Щракнете върху Изпращане или Продължи .
Ако не сте получили кода, изберете Повторно изпращане на SMS .

Стъпка 4:

Добавяне на вашата лична информация

Попълнете цялата информация, от валидния Ви документ за самоличност /паспорт, шофьорска кнйжка или лична ката/ – по-късно ще трябва да изпратите снимка на този документ за потвърждение.
Име, Фамилия, Дата на раждане и Адрес
За регистрация в Coinbase ще трябва да отговорите на следните въпроси:
За какво ще използвате Coinbase?
Какъв е вашият източник на средства?
Настояща ви месторабота
Работодател
Изберете Продължи, за да завършите процеса.
С това завършва и процеса по кандидатстване. Моля, изчакайте, докато получите допълнителни инструкции и потвърждение за регистрацията Ви в Coinbase /по имейл/.

За да купувате, продавате, изпращате и получавате криптовалути и средства чрез Coinbase, трябва да потвърдите Вашата самоличност чрез добавянето на банкова сметка.

Верификация на адрес в coinbase

Проверка на вашата самоличност Верификация на адресa за регистрация в Coinbase

Преди да направите покупка на криптовалута от Койнбейс, трябва да потвърдите вашата самоличност, като качите снимка на личен документ, като например паспорт, шофьорска книжка или лична карта. За добавянето на удостоверение за адресна регистрация от последните 3 месеца ще се наложи да качите удостоверение за адресна регистрация, битова сметка за ток/вода или банково извлечение със написани вашите три имена и адресна регистрация. задължителното е да бъдат четими и на английски език.

Препоръчително: Настройте приложение за потвърждаване в две стъпки 2FA, за да защитите допълнително от неоторизиран достъп акаунта си.

Койнбейс Настройки 2FA

Койнбейс е сигурна крипто борса и за да предотврати злоупотреби с вашия профил и извършването на нежелани плащания добавя едно допълнително ниво на сигурност на профила ви 2FA /Двуфакторна Автентикация.

След като потвърдите имейла си и добавите телефонен номер, добавете (2FA) допълнителното ниво на сигурност към профила, наречено двуфакторна идентификация.

Тази настройка гарантира, че само човек, с физическо притежание на всички ваши устройства ще може да има достъп до профила ви, така че дори и някой да се сдобие с паролата, няма да има достъп до вашия Койнбейс профил.

Можете да проверите настройките си за 2FA в настройките на профила ви, като кликнете върху иконата „Настройки“ намираща се в горния десен ъгъл.

Първата по подразбиране форма на 2FA е чрез SMS. Ще ви изпратят текстово съобщение до телефона ви с код и ще въведете този код, за да влезете във вашия профил.

Получаването на SMS може и да ви изглежда като безупречен метод, тъй като телефонният ви номер е уникално свързан с телефона ви, но ако загубите телефонния си номер или ако някой придобие достъп до съобщенията ви, които вашият номер получава, все още ще бъдете уязвими.

2FA Authenticator

Другата форма на 2FA, която е още по-сигурна, е чрез Google Authenticator приложение на андроид .

Подобно на SMS метода, но той ще ви генерира код на всеки 60 секунди, който можете да използвате, за да влезете в профила си.

Това приложение не свързано с телефонния ви номер, а с физическото устройство. Ако кликнете върху бутона „Активиране на удостоверител“, както се вижда в горната снимка, можете да активирате 2FA чрез Authenticator.

Ще се появи изскачащото по-долу съобщение, което ви позволява да настроите приложението за удостоверяване.

Преди да направите нещо, не забравяйте да запишете секретния код (в червено по-долу) – ако загубите устройството си, това е единственият начин да възстановите профила си.

За да настроите 2FA, просто сканирайте кода с камерата на телефона си и в зависимост от това кое приложение ще използвате, ще добавите този профил.

Стъпка 5: Свържете начин за плащане

И накрая, трябва да добавите някакъв начин на плащане, за да си купите монетите. В менюто с настройки отидете в раздела „Свързани акаунти“ и кликнете върху „Свързване на нов профил“.

Ще видите изскачащ прозорец с няколко опции. Обикновено препоръчвам да използвате опцията „Банкова сметка“, защото няма такса и лимитът е много по-висок.

Някои банки имат възможност за незабавна проверка, в която можете да влезете през портала на банката и незабавно да потвърдите профила си в Coinbase, докато други още нямат тази опция.

Въпреки това, ако желаете да направите покупка веднага и не искате да чакате, можете да използвате Вашата кредитна/ дебитна карта. Кредитните карти имат нисък лимит за това колко можете да похарчите, но ако инвестирате само няколкостотин долара, може и да не достигнете лимита. За регистрация на карта и покупка с нея вижте по долу.

койнбейс купон

Начини за плащане на клиенти от България

Coinbase поддържа следните методи на плащане на клиенти от България

 Най-доброто заКуп-
ува
Про-
дава
Депо-зитТеглянеВреме
SEPA трансферГолеми суми, депозити в евро, Теглене1-3 раб.
дни
3D Secure CardНезабавни крипто покупкиВеднага
Незабавни тегления към карти                                                                                  Тегления  ✘  ✘      ✘       ✔            Веднага
Идеален / SofortДепозити в евро, купувайте крипто3-5 раб. дни
PayPal                                                                                  Тегления  ✘  ✘      ✘Веднага

Какво е SEPA трансфер?

Банковите преводи, извършени чрез SEPA, се използват за изпращане на плащания, деноминирани в евро в рамките на Единната зона за плащания в евро. Преводите по SEPA нямат такси и могат да бъдат деноминирани само в евро. Моля, обърнете внимание, че чрез SEPA, прехвърлянето се обработва само в работни дни и може да отнеме до 7  календарни дни,  ако е изпратено през уикенд или по време официални празници.

Контролен списък за извършване на успешен SEPA трансфер

 1. Уверете се, че вашата банка поддържа SEPA преводи, преди да решите да изпратите средства.
 2. Добавете потвърден идентификационен номер и телефонен номер към вашия акаунт в Coinbase.
 3. Уверете се, че името на вашата банкова сметка съвпада с името на вашата сметка в Coinbase. Корпоративни или институционални банкови сметки не се поддържат, освен ако не сте кандидатствали и регистрирали за Койнбейс Бизнес-институционален акаунт.
 4. Потвърдете банковата си сметка . Преди да направите депозит, отидете на Настройки> Начини на плащане и въведете данните на банковата ви сметка, за да я потвърдите.  информацията се въвежда, за да осъществите първоначален малък депозит за легализиране на плащанията и проверка.
 5. Включете Вашия уникален референтен код в банковия си превод ТОЧНО, както е изписан. Без интервали или допълнителен текст.
 6. Изпращайте само депозити, деноминирани в евро . По SEPA се извършват само депозити в евро.
 7. Изпратете минимум 6 евро за депозит/проверка . Ако банковият ви превод е успешен, този депозит ще бъде добавен във Вашия евро портфейл, а свързаната към акаунта в Coinbase банкова сметка ще бъде автоматично легитимирана за бъдещи депозити и тегления.

Вие носите отговорност за всички такси по конвертиране или сторниране, извършени от вашата банка.

Ако изпратите SWIFT плащане, за него се изисква такса от 5 евро, която Койнбейс не поема. Ако плащането Ви е под 5 евро, средствата Ви няма да бъдат върнати.

Тегленния към банкова сметка

Преди да можете да теглите евро към банковата Ви сметка, ще трябва да извършите успешен контролен SEPA депозит към вашия портфейл в Coinbase в Евро. Инструкциите за това са описани по-горе.

За да изтеглите евро от сметката си в Coinbase, изпълнете следните стъпки:

 1. Изберете Портфолио/Portfolio/ в лявата част на страницата
 2. Изберете EUR Wallet
 3. Убедете се че притежавате нужната сума в EUR Wallet (може да се наложи да обмените криптовалута)
 4. Изберете бутона за теглене вдяснo /Withdraw/
 5. Въведете сумата
 6. Предоставете исканата информация за вашата банкова сметка, ако е поискана
 7. Потвърдете теглянето

Тегленето обикновено ще отнеме от 1 до 3 работни дни. За да избегнете загуби в обменните курсове, уверете се, че банковата Ви сметка, в която ще получите вашите средства е в евро.

Извършване на незабавно теглене към карта

Има само няколко стъпки за незабавното изтегляне от евро портфейла си:

 1. Изберете Портфолио/Portfolio/ в лявата част на страницата
 2. Изберете EUR Wallet
 3. Убедете се че притежавате нужната сума в EUR Wallet (може да се наложи да обмените криптовалута)
 4. Изберете бутона за теглене вдяснo /Withdraw/
 5. Въведете сумата
 6. Изберете вашата свързана карта от менюто като опция за теглене

Закупуване с кредитна или дебитна карта

Можете да направите покупка с кредитна или дебитна карта, ако картата ви поддържа „3D Secure“. С този метод на плащане няма да се налага да попълвате предварително сметката си, за да направите поръчка. Можете да закупите незабавно, без да чакате банков превод. За да определите дали вашата карта поддържа 3D Secure, можете да се свържете директно с вашия доставчик на кредитни / дебитни карти.

Следващите стъпки ще ви помогнат да започнете:

 1. Когато влезете в акаунта си, отидете на страницата с начините на плащане .
 2. Кликнете върху „Добавяне на кредитна / дебитна карта“ в горната част на страницата.
 3. Въведете информацията за вашата карта (Адресът трябва да съвпада с адреса за фактуриране на картата).
 4. Ако е необходимо, добавете адрес за фактуриране на картата.
 5. Сега трябва да видите прозорец с надпис „Добавена карта“ и бутон „Купете цифрова валута“.
 6. Вече можете да купувате цифрова валута, като използвате страницата „Купуване / продажба“ по всяко време.

Следващите стъпки ще ви преведат през процеса на закупуване на 3DS:

Как да закупите с помощта на 3D Secure карта чрез мобилното приложение.Забележка : Coinbase вече не поддържа свързване на нови кредитни карти тъй като някои банки издатели на карти блокират покупките на цифрова валута със съществуващи вече кредитни карти. Ако вече имате свързана кредитна карта, вашата банка може да начисли и допълнителни такси за покупки към Coinbase. За да избегнете тези такси, преминете към дебитна карта или банкова сметка. Също така койнбейс не може да поддържа предплатени карти или други карти без свързан адрес за фактуриране. Всички плащания с кредитни карти и дебитни карти се обработват чрез Coinbase UK, Ltd.

 1. Отидете на страницата Купуване / продажба
 2. Въведете желаната сума
 3. Изберете картата от падащото меню на начините на плащане
 4. Потвърдете, че поръчката е правилна и кликнете върху „Завършване на покупката“
 5. Ще бъдете насочени към уебсайта на вашата банка (обработката отнема различно време в зависимост от банката)

Ако имате въпроси или препоръки, моля пишете в секцията за отзиви. Ще се радваме да ви помогнем и да обогатим настоящата статия.

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук