Хардуерен портфейл

1
1182
Какво е хардуерен портфейл

Какво е хардуерен портфейл и как да съхранявате криптовалутите си възможно най-безопасно?

Какво е хардуерен портфейл?

Имате или искате да закупите биткойн или друга криптовалута, но не знаете как да ги съхранявате, попаднали сте на правилното място!

Противно на съхраняването на пари в банка, когато съхранявате своите криптовалути, само вие имате пълния контрол върху тях. Това е най-полезното качество на криптовалутите: вие решавате какво ще се случва с вашите средства.

Но как да съхранявате вашите криптовалути най-безопасно? Хардуерният портфейл е най-добрият вариант за тази цел. На тази страница ще обясним всичко за хардуерните портфейли и ще разберете, защо хардуерният портфейл е по-безопасен метод за съхранение от онлайн портфейлите.

Хардуерни портфейли

хардуерен портфейл trezor model t

Trezor

Одитиран от изследователи по сигурността, подходящ за начинаещи ТРЕЗОР→

Ledger Nano X

нано леджър ес

Има Bluetooth и поддържа над 1100 различни крипто, 100 едновременно Ledger Nano x→

KeepKey

Безгранични адреси на портфейла на едно устройство KeepKey→

Какво е хардуерен портфейл – ползи?

Хардуерния портфейл е подобен на онлайн сметка в банка. С него можете да изпращате, получавате и управлявате своите криптовалути. Хардуерният портфейл е физически портфейл. Те се предлагат във всички различни форми и размери; например Ledger Nano X много прилича на USB стик.

Какво е хардуерен портфейл? – Хардуерният портфейл е един от най-безопасните методи за съхранение на вашите криптовалути. Когато използвате хардуерен портфейл, достъпът до вашите монети се криптира от устройството. Това му качество го прави по-безопасен от онлайн портфейлите.

Когато използвате онлайн портфейл, достъпът и ключовете за вашия портфейл се съхраняват онлайн. Ако уебсайт като btc.com бъде хакнат, съществува риск да загубите вашите монети. Този риск не съществува, когато използвате хардуерен портфейл, тъй като той използва офлайн хранилище.

Освен това хардуерните портфейли са защитени срещу неразрешена употреба с допълнителен ПИН. Ако вашият хардуерен портфейл бъде откраднат или изгубен, никой не може да има достъп до вашите монети без ПИН кода. С резервната си семенна фраза /семе/ вие ​​сами ще възвърнете достъпа до своите криптовалути. Ще обясним как да използвате резервното семе по-късно.

Как да закупя хардуерен портфейл?

Закупуването на хардуерен портфейл става единствено от уебсайта на производителите. Не закупувайте от прекупвачи и търговци за да елиминирате възможността да са с имплатриран вирус.

Понякога, когато търсенето на криптовалути е голямо, хардуерните портфейли не могат да бъдат доставени навреме. Такъв беше случаят в края на 2017 г., когато много хора купуваха криптовалути и искаха да ги съхраняват безопасно. Търсенето на хардуерни портфейли се увеличи и те бяха разпродадени почти навсякъде.

Преглед на най-популярните хардуерни портфейли

Трезор

Trezor е удобен за ползване хардуерен портфейл, който можете да използвате за съхранение на биткойн и други алткойни. Подобно на Ledger Nano S, Trezor поддържа най-често използваните криптовалути като биткойн, етер и лайткойн. В допълнение, портфейлът ви позволява да съхранявате всички ERC-20 токени .

 • Разширение за Chrome
 • Приложение за Android
 • Влезте в MyEtherWallet

Trezor T

Съхранението на вашите биткойни, етер и алткойни вече е по-лесно от всякога. Trezor  T представя нов, лесен за използване сензорен екран и е готов за бъдещето със своята нова USB-C връзка и съвместимост с microSD карти.

Достъп:

 • Разширение за Chrome
 • Приложение за Android
 • Влезте в MyEtherWallet

Ledger Nano X

Можете да свържете своя Ledger Nano X към телефона си чрез Bluetooth. Изтеглете безплатното приложение и можете да управлявате крипто по всяко време и навсякъде с Ledger Nano X. Това съчетава безопасността на хардуерен портфейл с лекотата на използване на телефона ви.

С новия Ledger Nano X можете да съхранявате до 100 различни монети едновременно. Неговият предшественик, Ledger Nano S, може да съхранява само 18 монети наведнъж.

 • Чрез вашия компютър или лаптоп (кабел)
 • Чрез вашия телефон (Bluetooth)

Ledger Nano X може бъде поръчан  от   Ledger Nano X

Ledger Nano S

Един от най-често използваните хардуерни портфейли е Ledger Nano S. Този хардуерен портфейл поддържа над 1100 различни криптовалути и всички токени ERC-20. ERC-20 е стандартът за криптовалути, които се управляват в мрежата Ethereum.

Ledger Nano S е защитен с ПИН, това е допълнителна мярка за безопасност, ако искате да получите достъп до вашите монети.

 • Разширение за Chrome
 • Интеграция с Copay, Electrum, Mycelium, MyEtherWallet, GreenBits и Bitgo

KeepKey

KeepKey е друг хардуерен портфейл, който бихте могли да използвате, за да съхранявате вашите биткойни и алткойни. Използвайки KeepKey, вие можете да генерирате и управлявате вашите лични ключове офлайн в студено хранилище, защитени от компютърни уязвимости и вируси, като същевременно използвате софтуер за портфейли за безопасни транзакции.

 • Разширение за Chrome
 • Интеграция с Electrum en Mycelium

BitBox02

BitBox02 е минималистичен хардуерен портфейл и двуфакторен автентификатор, който се фокусира върху безопасността и поверителността. Този хардуерен портфейл съчетава най-високото ниво на сигурност, „студено съхранение“, с лекотата на използване на софтуерен портфейл. Той поддържа множество криптовалути като биткойн, етер или лайткойн и всички токени ERC-20.

 • С личния си софтуерен клиент BitBox02 се избягват рисковете за сигурността на клиентите, базирани на браузър
 • Има функция „скрит портфейл“

Как да защитя своите монети си с помощта на хардуерен портфейл?

Вече сте избрали да съхранявате вашите монети по възможно най-безопасния начин. Причина за избор на хардуерен портфейл може да бъде, че не желаете да харчите монетите си през следващите няколко години.

В хардуерния портфейл всъщност не съхранявате монетите, а съхранява вашите лични ключове. С личните ключове можете да докажете на блокчейн, че сте собственика на дадения адрес.

Мисля че с тази статия ви запознахме с основното, какво е хардуерен портфейл и как да защитите своите монети с негова помощ. Но има и още няколко аспекта свъезани със съхранението и архивирането.

Хардуерен портфейл – съхранение и архивиране

В случай, че загубите вашия хардуерен портфейл или ако той бъде откраднат, все още имате шанс за достъп до вашите монети, като създадете резервно копие.

Това архивиране обикновено се състои от поредица от 12 или 24 произволни думи, които се генерират от вашия хардуерен портфейл. Тези думи се означават като семенна фраза или семе за възстановяване.

Блокчейн използва само първите четири букви от тези думи като резервна идентификация. Ако въведете вашите думи в портфейл (няма значение кой портфейл), ще си върнете достъпа до всички ваши монети.

Винаги съветваме нашите потребители да запишат своята семенна фраза и да я съхраняват на сигурно място. Хардуерният портфейл генерира тези думи офлайн, което означава, че хакерите нямат достъп до тях. Не забравяйте да съхраните вашата семенна фраза и офлайн и не я дръжте заедно с хардуерния си портфейл.

Най-безопасният метод за съхраняване на резервната семенна фраза

Повечето хора записват своята семенна фраза на лист хартия, но този метод не е 100 процента застраховка. В случай на пожар или наводнение листчето хартия, върху което е написано вашата семенна фразаза за възстановяване, ще бъде безполезно. Ето защо ние имаме изобретено рещение КРИПТОСИИД!

КРИПТОСИИД е изцяло от неръждаема стомана. На тях вие лично можете да гравирате своите думи от вашето семе за възстановяване. КРИПТОСИИД е устойчив на корозия и ерозия и е в състояние да издържа на температури до 1655 градуса по Целзий. Само с няколко удара с чук вашата семенна фраза ще бъде съхранена завинаги, и със стил!

Ако имате въпроси как безопасно да съхранявате монетите си, моля не се колебайте да се свържете с нас чрез формата за контакт или оставете вашия въпрос директно в секцията за мнения .

1 Коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук