Какво е биткойн миксер?

0
656
биткойн миксер

Какво е биткойн миксер?

За да прекъсне връзките и да обърка тракерите,  блендера/биткойн миксер се използва за анонимизиране на транзакциите…

Четене: 2мин.

Идеята на Биткойн е да се отдели правителството и от централизираните финанси, като гарантира, че блокчейн екосистемата ще изпълнява функциите си независимо. По този начин биткойнът е система, която функционира върху своите идеали за независимост, децентрализация и поверителност.

Чрез използването на прозрачна транзакционна книга, протоколът подробно  записва всеки финансов превод от адрес до адрес. Поради своята прозрачност Биткойн транзакциите са за съжаление са проследими.

За да прекъсне връзките и да обърка тракерите, всеки биткойн миксер се използва за анонимизиране на транзакциите.

Какво е биткойн миксер?

Биткойн миксерите са решения, които позволяват на потребителите да „размесват“ криптовалути с цел анонимизиране на транзакциите и осигуряване на лична финансова анонимност.

Това е така, защото биткойнът, както бе споменато по-горе, е публичен блокчейн, чиито адреси са проследими. Въпреки че са написани с букви и цифри и не разкриват самоличността на собственика, прозрачността на блокчейн веригата предоставя възможността адресната верига да  бъде анализирана и проследявана.

Безплатен Биткойн на стойност 100+ долара от Coinbase

Веднъж свързани с личност – често поради зависимостта на транзактора (като и използването на адресите повече от два пъти), тези публични биткойн адреси могат да бъдат свързани и обвързани с реална идентичност.

След декриптиране на адреса за изпращане от трети страни, следващият път, когато потребител на биткойн премести монета, той / тя/фирмата рискува да разкрие лична информация. Включително персонални навици за разходи и дори целия брй на средства(монети) под неговото попечителство.

Това обаче може да бъде прекъснато и личната Ви информация да бъде предпазена, ако използвате биткойн миксер.

Също така прочетете това: – Какво е блокчейн?

Как работи биткойн миксерът

Идеята на биткойн миксера е да попречи на тракерите да събират лична информация. Биткойн миксерите не съхраняват данни за потребителя. По този начин се прекъсва реалната идентичност на човека, който стои зад транзакцията. Освен това услугата не събира имейл адресите или личните данни на потребителите.

Биткойн миксерите са автономни, независими, автоматизирани и работят без човешка намеса. Това означава, че след като транзакцията е смесена и публикувана в блокчейна на Биткойн, свързаните с нея подробности автоматично се изтриват, обикновено след 24 часа.

В замяна на тези услуги за размесване се начислява произволна такса между 2-5 процента.

Освен смесването на биткойни, тези миксери предлагат и услуги за анонимизиране на ETH и LTC.

Анонимизиране на биткойн транзакциите

За да започнете и анонимизирате транзакцията, всичко, което трябва да направите, е да публикувате адреса за получаване на която и да е от трите поддържани монети и да изберете определено време за забавяне, чийто стандартен минимум е зададен на 30 минути.

След това Биткойна се смесва със другите в независим алгоритъм и изпраща средствата на адреса за получаване. Без да се нарушава поверителността на подателя. От другата страна приемникът получава чисти монети, които не могат да бъдат проследени от предходния адрес.

Заключение

Биткойнът не е толкова анонимен, колкото мнозина си мислят. Развитието на аналитичните фирми в посока блокчейн прави проследяването на крипто транзакциите още по-лесно.

Следователно, биткойн миксера е полезен особено за хора, които не искат фирми и лица да събират и използват срещу тях лични данни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук