70% от китайските компании желаят да инвестират големи суми в Блокчейн

0
842
блокчейн компании

Много китайски компании, които залагаха своите големи надежди в блокчейн технологията преди избухването на пандемията от коронавируса, не са загубили интереса си към технологията – а напротив, някои дори желаят да инвестират все повече в Блокчейн след бума на COVID-19.

По данни на агенция Xinhua, в проучване сред 350 китайски компании се установи, че 70% от тях изказват своето желание да не намаляват своите предвидени разходи за блокчейн поради коронавируса. А 20% заявиха, че ще инвестират допълнително  в Blockchain, за да компенсират негативните ефекти от вируса върху търговията и икономиката.

Резултатите бяха събрани в доклад на тема „Blockchain в епохата на епидемия“, съвместно съставен от Китайската федерация по логистика и инвестиране в Blockchain и изследователи от пекинския университет Tsinghua .

В доклада се изтъква, че пандемията „не е повлияла в дългосрочен план в блокчейн плановете на компаниите, като всички остават позитивно настроени относно индустриалното приемане на блокчейн технологията.

Авторите на доклада посочват, че анкетираните компании са от 10 различни по своя род индустрии, включително специализирани фирми за блокчейн технологии, фирми свързани с производството, финансите, търговията, логистиката и вериги за доставки.

Докладът заключава, че в най-лошия случай някои от компаниите са натиснали „бутона на пауза“ в някои от своите планове, но като цяло те осъзнават, че технологията и особено напредъкът в blockchain – е най-ефективният инструмент за икономически напредък и справяне със ситуацията.

Същият медиен източник цитира един виден китайски бизнес ръководител и политик, които заявява, че технологията блокчейн скоро ще бъде толкова повсеместно необходима, като „водата и електричество”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук