Колко Биткойна притежава Сатоши Накамото?

0
826
съкровище от биткойни колко биткойна притежава сатоши накамото съкровището

Създателят на биткойн Сатоши Накамото все още ПРИТЕЖАВА огромно съкровище от биткойни, което до момента не е премествано – и го обличава, като внимателен и добронамерен блокчейн дизайнер.

3 минути четене

Биткойн – (BTC)

БИТКОЙНЪТ Е СЪЗДАДЕН ОТ ГРУПА ИЛИ ЛИЧНОСТ ПОД ПСЕВДОНИМА САТОШИ НАКАМОТО ПРЕЗ 2009 Г.

Накратко – съкровище от Биткойни

През първите седем месеца от изобретяването на Биткойн блокчейна, неговия създател Сатоши Накамото добива около 1,1 милиона Биткойна. Това съкровище, оценено днес на над 60 милиарда долара остава абсолютно недокоснато и до днес…

Много хора са били подозирани, като личността зад загадъчния Сатоши, но и до днес неговата самоличност не е доказана.
Енигматичният създател на Биткойн, Сатоши Накамото, е първият човек, който е добивал криптовалута – от времето, когато за всеки блок се е добивала награда от 50 BTC.

За разлика от днешните биткойн миньори, Сатоши не си е разделял тези награди с хиляди други миньори, а е запазвал цялата награда за себе си. По това време през 2009 година биткойна е имал практически нулева стойност, а днес цената му вече е петцифрена сума.

ссъкровище от биткойни на сатоши накамото

Смята се, че между януари и юли 2009 г. Сатоши е добил общо над 1.1 милион BTC, което го прави най-големия майнер в историята на биткойн. Последните изследвания предполагат, че Сатоши е могъл да добие и още повече биткойни, но умишлено е ограничавал хешрейта си. Предполагаме, за да даде на бъдещите миньори хоризонт и честен добив в блоковете.

Въпреки че не е на 100% сигурно колко точно биткойна Сатоши е добил по онова време, водещи рисърчари продължават своите изследвания върху този момент за да ни предоставят най-точната оценка.

В един от докладите, озаглавен под името „Заслуженото богатство на Сатоши Накамото, създателя на биткойн, визионер и гений“, се разглеждат блоковете, добивани между 01 януари 2009 г. и 25 януари 2010 г. (Блоковете от 1-ия/генезисен блок/ до 36288-ия блок), в опит да се открие дали всички те са били добити от едно и също лице. Установява се, че в този отрязък от време, един и същ субект, използващ една и съща платформа за добив, е обработил хилядите блокове и е събрал около 1 милион BTC в блокови награди.

Преместване на съктовище от Биткойни!!!

Не, Сатоши Накамото все още не е преместил биткойните си!
Завръщането на Сатоши Накамото би било подходящо за 2021 г., нали :О? Представете си случая, че някой, който е добивал тези биткойни от 2009 г., реши да премести само една монета днес …@!!!

койнбейс купон

Моделът Патоши

Серджо Лернър – Биткойн изследовател е измислил термина „Моделът Патоши“. По този начин той описва съвкупността и модела от блокове добити в началния период от този единствен човек. Тъй като моделът започва от първия генезисен блок, се предполага, че връзката с Патоши вероятно е и самият Сатоши Накамото.

Ленър завършва своето задълбочено разследване през април 2019 г., когато публикува: „Завръщането на отричащите и отмъщението на Патоши“. Тук авторът разкрива, че в модела Патоши са добити приблизително 22 000 блока. Добити от един човек, който е събрал общо 1,1 милиона BTC в блокови награди. За да поставим това в сравнение с момента, оттогава наградата за блок е намаляла наполовина три пъти, и биткойн майнърите в момента печелят само 6,25 BTC за всеки добит блок.

При сегашните стойности на Биткойн, богатството на Сатоши Накамото възлиза на над 60 милиарда долара. Това абсолютно сигурно превръща Сатоши в най-богатия собственик на Биткойн от гледна точка на BTC собствеността му.

Недокоснатото съкровище от Биткойни на Сатоши

Неотдавнашните спекулации, че Сатоши може би е преместил 50 BTC добити от блок през 2009 г., бяха развенчани. Установено бе, че тези биткойни попадат извън обхваната на модела Патоши. В последствие се разбра че тези биткойни са преместени от друг ранен приемник на биткойн идеята, свързан с десетки други блокове, добивани през периода, когато Сатоши накамото е бил активен.

Въпреки че разполага с над 60 милиарда долара в биткойн, досега няма доказателство, че Сатоши е преместил дори и една монета. Демонстрирайки по този начин впечатляваща си сдържаност и истинско благодеяние. Разбира се, се предполага, че Накамото все още има достъп до частните ключове на тези портфейли.

Досега много хора публично са твърдяли, че точно те са Сатоши Накамото, включително Крейг Райт, Йорг Молт, Билал Халид и Дебо Гуидос. Различни изследователи са подозирали и други личности, като вероятните кандидати зад личността на Сатоши. Но към днешна дата никой не е успял неуспоримо да докаже, че притежава личните ключове на някой от адресите. Частните секретни ключове са най-убедителното доказателство, кой е Сатоши Накамото.

Във всеки случай най-вероятното е Сатоши да не желае или да не е в състояние, да похарчи своето съкровище от биткойни. Може би поради риска, че проследяването на транзакциите може да доведе до евентуалнуто му разкриване. Вероятно ако по някакъв начин самоличността на Сатоши беше разкрита, това би допринесло за драматични последици за биткойн и неговите привърженици.

койнбейс купон


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук