Крис Ларсен от Рипъл – Запознайте се с най-богатия човек в криптовалутите

0
923

Крис Ларсен – Oсновател на Рипъл

Стойност в Криптовалута: 7,5 – 8 млрд. Долара *

Най-богатият човек в криптографията днес е Крис Ларсен, звършил Станфордския Университет – Бизнес Академия, дългогодишен програмист в Силиконовата долина. В пика на януарския /2018/ пазар натрупа умопомрачителните 20 млрд. долара, като по-голяемия дял от тях бе от 5.2 милярдния му Рипъл проект.

В бизнес съдружие с Джед Маккалеб от 2012 г., с блестящата си идея успя да улесни международните плащания между банковите организации, използвайки блокчейн технологията. Компанията му контролира в обръщение 61 от 100 милярдните крипто Рипъла  /XRP/ .

Форбс изчислява нетната му стойност въз основа на притежаваните от него криптовалута в Рипъл, и стойността на 17% му дял от компанията – по последната оценка , който е на стойност от 410 милиона долара. Някои от най-крупните 100 клиента, които Рипъл поддържа са Мицубиши Файнънс, Банк оф Америка и Сантандер.

Като предприемач, Ларсен (на 57 г.), през 1997 г. основава – онлайн ипотечен кредитор -„e-Loan“, и осем години по-късно, основава „Проспер-Пиър до Пиър Лендър“, който бе оценен на повече от 1 млрд. долара.

Изглежда Рипъл, неговия последен проект, е по-голям от всеки друг досега, макар и цената му да скача нагоре надолу, като увеселително влакче и вече да е с 65% по-ниска от началния пик на годината.

Ларсен вече постепенно се оттегля от компанията, отдавайки се изцяло на своето семейство, но все още като изпълнителен директор заяви пред Форбс, че продължава да е „100% отдаден на Рипъл и помага на екипа с всички възможни сили“

* по цени на криптовалутите конвертирани  в щатски долари  на 19 януари 2018 година.

Прочетете още:

Първият по рода си списък с най-богатите в Криптовалутите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук