Nasdaq започва обявяването индекса на цените на Биткойн и Етериум.

Nasdaq включи в своя листинг двата криптоценови индекса включени в блокчейн компания базирана в САЩ – Брейв Ню Койн (BNC), това бе потвърдено в пост от 26 февруари.

Първоначално новината за включването в „BNC“ бе обявена по-рано този месец , включването на Bitcoin Liquid Index (BLX) и Ethereum Liquid Index (ELX) ще отвори нови възможности за клиентите, използващи Nasdaq Global Index Data Service (GIDS).

Този ход е част от плановете на „BNC“ да пусне и отделен проследяващ индекс за цената на Ripple ( XRP ). Криптовалутата е от вторник на Американската платформа за крипто обмен Coinbase Pro, но обстоятелства остават неизвестни докато Nasdaq не приобщи индекса, който е в краен етап на разработка.

„Програмата LX [Liquid Index] е създадена от необходимостта за ясна прозрачност по цениовия мониторинг на на ликвидните крипто активи и нуждата от нея расте в сравнение от 2015 г., когато стартира тази програма,” коментира в поста си главният изпълнителен директор на BNC Фран Стражнар.

Както съобщава Cointelegraph, пакета от технологични продукти на Nasdaq свързани с криптовалутите, набира голяма популярност.

В частност, миналия месец компанията разкри, че седем борси използват инструмента за наблюдение на пазара, който помага да се проследят незаконните пазарни дейности, извършвани чрез книгите за поръчки.

Главният изпълнителен директор Адена Фридман публично заяви своята вяра в дългосрочната жизнеспособност в обслужването на криптовалутната индустрия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук