Нов хардуерен портфейл за криптовалути, който е подходящ за слота на SIM картата на телефона ви

0
1310
нов хардуерен портфейл чип

Хардуерен чип за криптовалути

Американската компания VaultTel излезе на пазара с малък хардуерен криптовалутен портфейл, който е подходящ за всяко андроид устройство с два слота за карти.

В началото на март Фирмата обяви, че хардуерния портфейл-карта с имплантиран VaultTel Intellichip съчетава :

най-сигурните технологии и приложения за съхранение на „семе“ и лични криптовалутни ключове, директно на мобилното устройство.

Биометрична идентификация

Използвайки биометричната идентификация и криптиране с „военна степен на сигурност“, предоставя най-сигурния начин за запазване средствата на собственика неприкосновенни.

Това е добра новина за всички, които търсят по-добри и по-сигурни начини да запазят своите криптовалутти от съществуващите досега методи, без да е за сметка на свободата за достъп.

Картата може да бъде поставена във втория слот на мобилните телефони с 2 SIM карти,или да се използва с аксесоарa „dongle“ на iPhone, казват от VaultTel.

Картата може да бъде поставена във втория слот на мобилните телефони с 2 SIM карти, или да се използва с аксесоарa „dongle“ на iPhone, казват от VaultTel.

Функция с биометрично потвърждаване

Функцията с биометрично потвърждаване гарантира, че само собственикът на телефона може да се разполага със средствата от портфейла.

„Повече от това, не може и да се защити. Никакъв хакер или троянски кон не може да пробие защитата, и да изчерпи информация от хардуерния портфейл, тъй като не се използват системните ресурси на смарт устройството“

добавят от фирмата.

Хардуерен крипточип

Intellichip използват AES (Advanced Encryption Standard) 512 за по сигурното съхранение на данните, и също така има допълнителни опции, като например да може да спре достъпа на портфейла до определеното устройство с „geolock“ – ограничаващ достъпа до данните само до определена географска област.

VaultTel заяви още, че е въвела най-новите биткойн стандарти към продукта.

Също така и подобрението на Bitcoin (BIP) 39 за мнемонични семена и BIP44 , което позволява HD (йерархични детерминистични) портфейли .

Потребителите могат да архивират портфейлите си и с други VaultTel карти.

Продуктът вече е пуснат на пазара в САЩ и се очаква да бъде предоставен „незабавно” в европейските страни чрез филиала на VaultTel от Обединеното кралство.

Безопасност

Безопасното съхранение на криптовалутите в телефоните бързо навлиза в мобилните технологии.

През последните месеци, няколко от производителите на пазара представиха своите пилотни модели с вграден крипто портфейл .

Новият Galaxy S10 на Samsung, включва хардуерен анклав в телефона, имащ за цел да защити портфейлите на устройството от хакване.

Блокчейн телефонът на Sirin Labs също разполага и с вграден хардуерен портфейл.

Ако желает оставете вашето мнение и коментари по повод хардуерните мобилни портфейли в зоната за коментари по долу.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук