Нов в криптото в какво да инвестирам?

0
510
нов в криптото

Нов в криптовалутите и в какво даинвестирам?

Криптовалутите са горещи в наши дни.
С цялата тази шумотевица около криптовалутите, много от инвеститорите са готови бързо да направят първата крачка. Фантастичните печалби няма да им навредят.(:

Основната криптовалута Биткойн, нарасна с повече от 600% само за 2020-2022 година. Историята на Шиба Ину, криптовалута от 2021 г., която се увеличи с умопомрачителните 60 000 000% само за година е достатъчна да събуди апетита на всеки потенциален инвеститор.

Но между биткойн и Шиба ину има цял куп криптовалути, които нарастват постоянно като пазарна капитализация. Може да е объркващо, тъй като много от тях предлагат подобни предимства. Ето защо, ако сте нов в криптовалутата, препоръчваме да изберете криптовалута, която е лесна за разбиране, но и също така която предлага голям потенциал за печалби. Ето защо аз бих започнал с Ethereum.

Нов в криптовалутите и в какво даинвестирам?
Етериум

Какво е Ethereum?

Ethereum е платформа, която използва блокчейн за да улесни транзакциите, а разработчиците използват нейния собствен токен, Ether, за разплащания. Тъй като това е платформа, а не просто цифров токен, той има присъща стойност, която може да го направи по-сигурна инвестиция от криптовалутите, които са създадени да бъдат само валута. Накратко, Блокчейн е цифрова база данни за транзакции, като онлайн книга, където се записват транзакциите и се запечатват и съхраняват.

Платформата на Етериум е център за Defi /децентрализирано финансиране/ в нвя се извършват /peer to peer /транзакции без централен орган – по-лесен и по-бърз начин две страни да си „стиснат ръцете“, без намесата на трети лица или регулаторен орган. Всичките му качества се простират отвъд финансовите транзакции до безброй програми и интелигентни договори, които се репликират във всички компютри, свързани с мрежата на Ethereum. Това го прави мащабируем модел, който може да се използва за много цели.

Въпреки че всички представени качества имат положителни последици по отношение на демократичния характер на Етериум, той се нуждае и от нови допълнителни протоколи, за да поддържа своята сигурност. За момента платформата работи под формата на POW /доказателство за работа/, същият протокол под който работи и Bitcoin. Този процес на „копаене“ се извиршва от потребителите валидиращи транзакциите, като решават сложни математически задачи срещу което печелят Ether в процеса.

Какво е бъдещето на Ethereum?

Ethereum е практически крипто динозавър в сравнение с по-новите токени. Това му придава известна разпознаваемост, стабилност и сигурност, които повечето крипто токени с накаква полезност все още не притежават. Но също така означава, че Ethereum, който стартира през 2015 г., може да е зад кривата със своята по-стара технология.

Трите основни проблема, пред които са изправени разработчиците, са консумацията на електроенергия в процеса на копаене, ограниченото дисково пространство с нарастването на блокчейна и ограничения капацитет и скорост, тъй като все повече хора използват платформата.

Ето защо разработчиците на Етериум работят върху голям ъпгрейд, наречен Eth2. Основният начин, по който искат да решат тази „трилема“, е че чрез разширяване на блоковете във веригата, позволявайки повече и по-бързи транзакции. Надстройката има за цел да ускори времето за транзакции от около 30 в секунда до водеща в индустрията повече от 100 000 TPS/ транзакции в секунда/. Платформата също преминава от система за валидиране на доказателство за работа към валидиране на доказателство за залог, където миньорите залагат своя етер, за да извършват транзакции, вместо да решават сложни математически задачи. Тези надстройки, трябва да се осъществят през 2022 г., и ще направят платформата по-мащабируема и по-малко изразходваща енергия и я въвеждат в съвременния крипто свят. Потребителите получават най-доброто от двата свята: изпитана и вярна система с най-съвременната технология.

Защо Ethereum е добра инвестиция като за начало?

Инвестирането в криптовалута е изцяло нова система за инвеститорите. Има прилики с фондовия пазар, но той изисква нов набор от идеи и основи. Ethereum дава на инвеститорите известна стабилност, докато изучават връзките, за разлика от някои от по-новите и по-спекулативни криптовалути. Освен това все още предоставя място за растеж, тъй като екосистемата на Етериуна се разширява и подобрява.

койнбейс купон

Това не означава, че препоръчваме да инвестирате изцяло в криптовалута. Има много потенциал за печалби, но криптовалутите са все още е сравнително ново явление с кратък опит и огромни пазарни капитализации. Единственото най важно нещо за инвеститорите трябва да влагат само това, което могат да си позволят да загубят.

Тази статия представлява мнението единствено на писателя и не представлява съвет за инвестициия. Поставянето на съмнение на инвестиционната теза – ще помагне на всички да помислим критично за инвестирането и да вземаме правилните решения, които ще ни помагат да станем по-умни, по-щастливи и по-богати.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук