От къде да купя биткойн и криптовалути през 2021?

1
1204
от къде да купя биткойн

Масивен сравненителен списък даваш отговор за „от къде да купя биткойн“ представя най-добрите криптвалутни борси и платформи за 24/7 търговия на биткойн и криптовалути.

От къде да купя биткойн и други криптовалути?

от къде да купя биткойн и други  криптовалути

От къде да купя биткойн? Търговията и инвестирането в биткойни и други криптовалути в началото може да бъде малко плашещо, защото често четем или слуаме новини за измамени хора, които са загубили своите средства.

Въпреки че това е вярно и много измами са се случвали и продължават да се случват, никога не е било толкова лесно да се инвестира и да се търгува безопасно с криптовалута, както днес.

Основната грижа при търговията и закупуването на биткойн или други криптовалути е безопасността и сигурността.

Независимо дали възнамерявате да закупите или да задържите криптовалутата дългосрочно, искате да търгувате по-често, държите на вашата анонимност или просто искате само да де запознаете с борсите ви представяме списъка с най-добрите и тяхните случаи на употреба, с който можете да се сблъскате. 

Този списък обхваща най-добрите борси по определените им качества, както и най-добрите борси във всеки вид борса.

Има редица начини за инвестиране в биткойн или други криптовалути. За да научите повече за това как да различавате видовете борси, моля, прочетете материала след списъка с борсите.

След като сте решили закупите, важното е да практикувате и безопасно да съхранявате криптоваллутите. Можете да научите повече за най-добрите методи при съхранението на биткойн и други криптовалути в нашата статия за биткойн портфейли – ръководство за съхранение на Биткойн.

Най-добрите крипто борси за 2021 г.

  • Най-добрата като цяло: Coinbase и Coinbase Pro
  • Най-добрата за начинаещи: Cash App
  • Най-добрата за Altcoins: Binance
  • Най-добрата децентрализирана борса: Bisq

Сравнителна таблица на най-добрите криптовалутни борси

 БОРСА ЗАЩО Я ИЗБРАХМЕ ТЪРГОВСКА ТАКСА
CoinbaseСигурен, уважаван и лесен за начинаещиТаксата за транзакция е от $ 0,99 до $ 2,99. Възможно е и да се прилагат други такси. 
eToroВиртуалният акаунт и CopyTrader ви позволяват да се учите с по-малък рискЦенообразуване въз основа на спред – 0,75% за биткойн
BinanceСигурен, уважаван и лесен за начинаещиТакси от 0,75% 0,5% BNB
CoinmamaНезабавна покупки с кредитна или дебитна картаКомисионни до 3,90%. Възможно е да се прилагат и други такси. 
BlockFiВъзможност за печелене на лихва и използване на биткойн като обезпечение по заемБез добавени комисионни или такси
BisqДецентрализиран обмен с висока поверителностДо 0,70%
от къде да купя биткойн криптовалута
1 Сигурност

Често задавани въпроси за от къде да купя биткойн?

Какво е биткойн борса?

Биткойн борсата е цифров пазар, където можете да конвертирате валута като евро/долар в биткойн. Много борси, които поддържат биткойн, поддържат и други криптовалути.

Научете: Какво е Coinbase?

Всяка борса за биткойни използва собствени цени и платформа, която може незабавно да ви привлече към една борса спрямо друга. Потребителите на напреднали биткойни може да се интересуват от повече подробности за вида на обмена. Например, някои борси използват централизирани системи и потребителски акаунти, докато други са децентрализирани с фокус върху сигурността. В зависимост от това, какво се опитвате да постигнете, може да предпочетете една борса пред друга.

Как работи биткойн борсата?

Биткойн борсите свързват купувачите и продавачите и в някои случаи действат като посредник/брокер. Когато купувате биткойн с помощта на биткойн портфейл, транзакцията се записва в Bitcoin Blockchain, който публично проследява транзакции, базирани на биткойна. В някои случаи борсите могат да извършват транзакции от ваше име и да не доставят биткойн към външен цифров портфейл.

Законни ли са биткойн борсите?

Търговията на биткойн в зависимост от законитв в държавата се счита за законна. Вашата отговорност обаче е да отчитате капиталовите печалби, за да останете от правилната страна на закона за годишната си данъчна декларация.

Каква е разликата между Биткойн борсите и техните портфейли?

Биткойн борсите са място, където можете да купувате и продавате биткойни. В много от случаите борсата включва и портфейл, който е и „акаунтът“, който държи вашата криптовалута.

Когато използвате онлайн централизирана борса или чрез борсово мобилно приложение, борсата ефективно ще съхранява и биткойните от ваше име.

Биткойн ви позволява да използвате и вашите портфейли извън борсата. Те включват компютърни, уеб-базирани „горещи портфейли“ и офлайн „студени портфейли“, които работят като USB защитено офлайн устройство. Ако купувате биткойн на повечето борси, имате възможност да прехвърлите монетите си директно във всеки биткойн портфейл.

Какви са разликите между борсите на биткойн и софтуера за добив?

Софтуерът за копаене на биткойни е вид приложение, което помага за поддържането на Bitcoin и Blockchain. Всяка транзакция в блокчейна е публична и се записва на безброй компютри по целия свят. Когато се извърши транзакция, компютрите, наречени майнери, се надпреварват да запишат транзакцията и да получаат малка такса, която се плаща от тези, които обработват транзакцията.

Ако притежавате биткойн миньор, можете ефективно да „създадете“ свой собствен биткойн, след като спечелите състезанието и получите вашта награда за транзакцията. За да подобрите шансовете си, можете да се присъедините към басейн с много други миньори. Имайте предвид обаче, че добивът е много енергоемък и може да ви струва повече, отколкото да добиете. Извличането на биткойн е най-доброто за тези, които са много на „ти“ с компютрите.

Безопасно ли е купуването на биткойн?

Купуването на биткойн е безопасно, когато използвате проверена и сигурна платформа. Първо най важното е да проучите всяка платформа, на която обмисляте да закупите биткойн, преди да решите да се впуснете. По отношение на това, че биткойнът е безопасна инвестиция, стойността варира по-често от много други традиционни инвестиции. Ако искате да подкрепите децентрализиран метод за извършване на плащания, биткойн може да е много ценен. Няма обаче гаранция или застраховка, която да защитава каквато и да е стойност на това, което купувате.

Как да купя биткойн?

Ако искате да закупите биткойн, изпълнете следните стъпки, за да започнете:

  1. Изберете вашата криптовалутна борса и портфейл: Първата стъпка е да изберете място за закупуване и съхранение на вашите биткойни. Най-лесният и бърз начин е да изберете борса, която предлага сигурно съхранение на биткойн .
  2. Отворете акаунт: След като изберете борса ще трябва да си отворите акаунт и да предоставите основната си лична информация. Някои децентрализирани борси не изискват акаунти, но ще ви е необходим портфейл и повече техническо ноу-хау, за да използвате този вид борси.
  3. Захранете сметката си: Ако изберете доставчик, който ви позволява да депозирате първо фиатна валута (USD, EUR, GBP и т.н.), вероятно ще трябва да финансирате сметката си, преди да можете да направите първата си заявка за закупуване. На няккои борси може да закупите криптовалута директно с дебитна или кредитна карта, но внимавайте за допълнителните им такси.
  4. Направете заявка: И сега е времето за големия момент. Заявете поръчката си и изчакайте да се изпълни. Тъй като обработката на блокчейн отнема известно време, покупката ви може да не е мълниеносна. Има много фактори, които могат да доведат до това да отнеме от няколко минути до повече от час.

След като поръчката ви бъде обработена, наличността трябва да се отрази във вашия портфейл или акаунт за криптовалута. И Честито! Вие сте горд собственик на криптовалута.

Как избрахме най-добрите места за покупка на биткойни?

С годините разучихме и използвахме десетки крипто борси сравнявали сме всички тези популярни места за онлайн покупка и продажба на биткойн. Спряхме се на шест от най-добрите места въз основа на техните качества. Тези качества включват сигурност, дългогодишната историята на борсата, отзивите от клиентите, таксите, ликвидността и услугите за всеки дигитален портфейл и скоростта, с която можете да закупите биткойн.

Последен Ъпдейт 03.03.2021

Този Списък е с образователна цел и е в постоянно развитие. Променя се в зависимост от отзивите и качествата на борсовите платформи за търговия. Какви са вашите впечатления? Задайте въпрос или напишете нещо базирано на Вашия опит по темата.

Успех!

1 Коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук