В света на криптовалутите съдбата може да направи човек милионер и за една нощ, а победителите в тази дигитална лотария абсолютно се различават от онези които сте свикнали да виждате .

Мрачното начало, от една страна анархистично, утопично и освобождаващо, привлече странно много от крипто пионери – от нелегални търговци, хакери и „миньори“, които преобразуват електроенергията в дигитална ценност, до известни финансисти от Силиконовата долина, обичайния контингент от късметлийски „хендъли“. „Крипто-жаргонът за купуването и държането на валута” и инвеститори.

Като се има предвид непрозрачността и свръхпроменливостта в тази крипто вселена, ние ви представяме първият публикуван списък във „ФОРБС“ с най-богатите хора в криптовалута и нетни стойности в предполагаем диапазон. Базирани на актуалните нива на криптовалутата, печалбите след данъчно облагане от търговията с крипто-активи и дялове в свързани крипто- фирми/борси, с приключена оценка, като са използвани цените на крипто активите от 19 януари, 2018 година.

Списъка на най-богатите хора в криптовалутa са:

 1. Крис Ларсен
 2. Джоузеф Любин
 3. Джао Чангпън
 4. Братята Камерън и Тайлър Уинкълвос
 5. Матю Мелън
 6. Брайън Армстронг
 7. Матю Рошак
 8. Антъни Ди Йорио
 9. Брок Пиърс
 10. Майкъл Новограц
 11. Брендан Блумер
 12. Дан Ларимър
 13. Валери Вавилов
 14. Чарлз Хоскинсън
 15. Брад Гарлингхаус
 16. Бари Силбърт
 17. Виталик Бутерин
 18. Тим Дрейпър
 19. Песен Чи-Хюнг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук