Отношението на „SEC“ като „МАЩЕХА“ за Биткойн регулация

0
892
регулация биткойн

Биткойн регулация – важна стъпка към масовото приемане на криптовалутите.

Биткойн – регулация : Ще се осъществи ли някога?

Но Становището на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) за Биткойн по Борсово търгуваните фондове (ETF – exchange-traded funds) изглежда, като вечно.

Всичко започна през март 2017 г., когато близнаците Уинкълвос предложиха Биткойн монетата за ETF.

Тяхното предложение бе отхвърлено от „SEC“, която се позова, че Биткойн е юридическо лице, което не може да бъде регулирано и контролирано.

Веднага след официалното обявяване на „SEC“ по неодобрението на предложените промени, цената на Биткойн бе подложена на драматично преобразяване. Цената падна от $ 1350 до $ 980 за броени секунди. Въпреки това тя много бързо се възстанови, запазвайки своята маржова стабилност на ниво от 1,100 долара.

2017 също не изглеждаше да е добра година от гледна точка на Биткойн и ETF -а.

Подобни предложения по промяната по правилата бяха подадени и от Крипто борсата Bats BZX и NYSE Arca. Но всички те бяха отхвърлени от SEC на основание, че не са в съответствие с условията и законите за борсите.

Негативното отношение на SEC към Биткойн продължи и през 2018 г.

Те отново отхвърлиха предложението на Bats BZX свързано със списък на Уинкълвос за даване на доверие към Биткойн. Интересното е, че тогава SEC отхвърли девет подобни предложения на една и съща дата, т.е., 22 -ри август. Позовавайки се, че правилата на жалбоподателите не са добре подготвени срещу предотвратяване на „измамни или манипулативни действия и практики“ върху крипто пазара.

Благодарение на еволюцията в отношението на масите към криптовалутата, SEC постоянно е критикуван за негативното си отношение по регулацията на Биткойн.

Но изглежда, че SEC не се интересува дори и от позитивно настроените гласове в комисията.

Според най-новите събития от 29-ти март, SEC забави своето произнасяне по Биткойн регулацията, повдигнато от VanEck/SolidX за 16 май 2019.

Цялото крипто общество изглежда с нетърпение очаква деня, в който Биткойн ETF-а ще бъде одобрен от SEC.

Някои дори успяха да се пошегуват на първи април (Деня_на_Щегата), и като че ли фалшивата-новина бе приета наистина „добре“ от доста хора. Дори се стигна до степен, свързване на последните 23% растеж на Биткойн с фалшивото „приемане“ на 1-ви април.

В драматичният тренд се видя, как цената на Биткойн скочи над ключовата цена от 5,000 и тества нива от 5,240 долара.

Отговорът на това, кое предизвика внезапния скок на Биткойн в началото на април, все още е неизвестен.

Крипто общността изглежда силно вярва, че приемането на регулационните мерки за Биткойн ще се окажат катализатор за  развитието на крипто-пазара. С позитивизъм, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси ще се произнесе възможно най-скоро с положителен отговор.

До тогава, просто да чакаме и да видим какво ще се реши!

Ако имате предложения или критики по биткойн регулацията  моля оставете Вашето мнение в секцията по-долу.

Благодарим Ви!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук