Стив Возняк: Съсредоточете се върху създаването на стойността на Биткойн а не върху Цената

0
1048
Стив Возняк Биткойн

Историята на Един Велик Визионер и Най-Популярната Криптовалута“

Въведение:

Когато става дума за иновации и влияние в света на технологичния напредък, Стив Возняк е едно от най-големите имена, които ни идват наум. Като съосновател на Apple Inc. и пионер в компютърната индустрия, Возняк се превърна в символ на смелост и креативност. Но малко хора знаят, че Стив Возняк има силни връзки и с криптовалутния свят, особено с биткойн. Този блогпост ще разгледа историята на Стив Возняк и неговата връзка с биткойн.

Стив Возняк и биткойн:

  1. Първите контакти с биткойн: През 2013 г., Стив Возняк каза в интервю, че се интересува от биткойн като нова форма на валута. Той купи няколко биткойна, за да ги използва и разбере как работи системата. Това беше началото на неговото приключение с криптовалутата.
  2. Вярването в потенциала на биткойн: Возняк изрази вяра в потенциала на биткойн като децентрализирана валута, която може да промени начина, по който функционира финансовата система. Той подчерта важността на биткойн като иновативна идея и изрази оптимизъм за бъдещето на криптовалутите.
  3. Участие в събития и форуми: Стив Возняк често участва в събития и форуми, свързани с биткойн и блокчейн технологията. Той споделя своите знания и опит с общността и насърчава иновациите в тази област.
  4. Филантропия с биткойн: Возняк използва биткойн и други криптовалути за благотворителни цели. Той е дарил значителни суми в дигитални активи за подкрепа на различни инициативи и организации.

Съоснователят на Apple – Стив Возняк сподели, че хората трябва да се съсредоточат на първо място върху създаването на стойността на Биткойн, а не да се интересуват от цената.

Техническият гуру се присъединява към другите в индустрията, за да говори за потенциала на първокласната криптовалута, тъй като екосистемата нараства и продължава да се оформя.

Няколко заинтересовани страни от началото на годината са определили 2021 г. като пределна година за цифровите активи с много важни институционални проекти, които трябва да се осъществят през тази година.

Стив Возняк: Създаване на масивна Биткойн стойност

Говорейки пред Bloomberg, Возняк заяви, че Биткойн е натрупал огромна стойност, въпреки трудностите и спадовете на цената от 2022 г.

Коментирайки въпроса, съоснователят на Apple каза :

„Видяхме огромно падане на стойността, но и видяхме масовото създаване на стойност. Аз имам много биткойн, но не като инвеститор, просто искам само да експериментирам с биткоина, а и все още експериментирам с него върху нови биткойн устройства. ”

Возняк на няколко пъти в миналото е отбелязвал значителния потенциал на Биткойн. Съучредителят на Apple обяви, че Биткойна е на път да се превърне в цифровото злато, описвайки най-добре класираната криптовалута през 2021 г. като „невероятна”.

Напоследък също така и някои други забележителни фигури в сферата на технологиите добавиха своя глас си към нарастващия потенциал на Биткойн. Въпреки че декларира, че Tesla не е готова да приеме криптовалута, главният изпълнителен директор – Илън Мъск заяви, че Bitcoin ще замести фиктивните пари. Според Мъск структурата на Биткойна, която й позволява да съществува извън обсега на основния валутен контрол, го прави по-доброто средство за прехвърляне на стойност от хартиените пари.

Фокусирайте се повече върху полезността а не върху стойността на Биткойн 
За Возняк, хората трябва да се съсредоточат повече върху полезността на  Биткойн, отколкото върху неговата цена, и че той не е човек, който много се тревожи за цената. През 2022 г. пазарът на криптовалутите като цяло преживяха дълъга низходяща тенденция . Цените намаляха средно с 60%.

Според Возняк фокусът трябва да бъде повече върху разработването на полезните приложения за Bitcoin. Съоснователят на Apple възхвалява усилията на главния изпълнителен директор на Twitter и Square Джак Дорси, който също наскоро направи положителни коментари за Биткойн . Возняк твърди, че подобренията в протоколите като Лайтнинг Нетуърк са голяма стъпка в правилната посока по приемането на Биткойн в платежната арена.

В началото на февруари Джак Дорси обяви в подкаст с Джо Роган, че биткойнът вероятно ще се превърне във валутата на интернет. За Дорси, Биткойн са вплътени всички характеристики, необходими за изпълнение на безграничния и универсален характер на единната интернет валута.

Стойността на Биткойн във валутна стойност и приемане

Возняк смята, че развитието на индустрията трябва да бъде ориентирана към хората. Трудността, свързана с използването на криптовалутите от народа, продължава да бъде една от пречките пред по-широкото приемане на виртуални валути. Возняк посочи философията на своя колега – съосновател на Apple – покойният Стив Джобс, като пример за това как да се създаде широкото разпространение и приемане на технологиите.

Според Возняк, Джобс се е съсредоточил повече върху приспособяването на технологиите към хората, отколкото към обратното. Тази философия, казва Возняк, е една от движещите сили за успеха на Apple, поради това хората, които не се интересуваха от смартфоните и компютрите, започнаха да проявяват интерес.

Заключение:

Стив Возняк не само е велик визионер в света на технологичния напредък, но също така е и активен участник в развитието на криптовалутната индустрия. Неговата подкрепа и участие допринасят за по-широкото разпространение и развитие на биткойн и други криптовалути. Този съюз между технологичния визионер и иновативната финансова технология обещава още по-ярко бъдеще за криптовалутния свят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук