Днес е рекорден момент в историята на САЩ. За първи път общият държавен дълг надмина 22 трилиона долара.

Планините от дългове е ужасяващо напомняне за това колко крехка е паричната система. Ако искате да следите натрупването в реално време, посетете „часовника на американския дъл“г. Това е отрезвяващо чувство на система извън контрол.

Ето и защо биткойнът има голямо значение – с фиксирания си брой той е решение за всяка инфлационна политика, като антидот в очакване.

 ДЪЛГОВЕТЕ НА САЩ  НАРАСТВАТ С ПОВЕЧЕ ОТ 1 МЛРД. НА ГОДИНА

Националният дълг скочи с 30 млн. Долара само през последния месец. Общо за САЩ са натрупани дългове от над 1 трилион долара през последната година.

Дългът драстично нарастна, след като миналата година Доналд Тръмп представи плана си за намаляване на данъците на стойност 1,5 млрд. Долара. Трябва обаче да отбележим, че управлението на  Обама е било много по-лошо и при което Националният дълг се удвои.

Това положение не е по вина на нито един президент. Вината е в една икономическа система, която бавно с.е срива.

Въпреки че много от тях ще поддържат икономиката в разцвет, това е катастрофа, която настъпва бавно. Както Джаред Бърнстейн, старши сътрудник в Центъра за бюджета и политическите приоритети, обясни пред  CNBC:

„Дори и да си мислите, че публичният дълг не е от голямо значение за икономическото състояние, нещото което трябва приемете, че когато се стигне до рецесия,  за правителстовото  ще е много трудно  да овладее инфлацията овсклона надолу. предприемат значителни стъпки, ако дългът е толкова висок, колкото ни е сега. “

ТОВА Е ЗАЩО СЛЕДВА БИТКОИН

Когато настъпи следващата рецесия (и ще стане така), за САЩ ще е много по-трудно да погаси дълга си. И тогава едва ли ще успеят подкрепят затруднените институции, както направиха след кризата от 2008 г.

Вместо това те ще бъдат принудени да се обърнат към Федералния резерв, за да отпечатват повече долари.

Всъщност това още ще увеличи инфлацията и ще намали покупателната стойност на парите. В най-лошите случаи това може да доведе до хиперинфлация, каквато сме виждали във Венецуела.

Ерик Воорхис:

„Когато настъпи следващата световна финансова криза и светът „отново забележи“, че държава с 20 трилиона долара в дългове които не ще може да върнае  обратно, и единствената и алтернсатива е  да ги отпеча „отново“, …но този път  фиктивните пари- „фиатът“ ще е обречен … и само ще видите какво ще се случи с криптовалутите.“

Биткойн е алтернативната ни парична система –  невъзможна за манипулацияи и контрол.. с фиксиран брой, който е извън юрисдикцията на която и да е институция, така че централните банки не ще могат да печатат повече.

Когато дълговия балон  най-накрая се пукне, хората ще стигнат до явната алтернатива.

Главният изпълнителен директор на ShapeShift Ерик Ворхис прогнозира, че нарастващият държавен дълг неизбежно ще доведе до криптовалутен бум.

Засега националният дълг продължава да се увеличава… Но докога?.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук