Руският президент Владимир Путин инструктира кабинета и Държавната Дума да въведат регулиране на пазара на криптовалута до 1 юли 2019 г.
Кабинетът на министрите заедно с Държавната дума в определен срок трябва да приемат законите, насочени към развитието на цифровата икономика. Съответната инструкция беше одобрена от президента Владимир Путин, пълен списък на изпълнението на посланието до Федералното събрание беше публикуван на официалния сайт на Кремъл. Kremlin.ru, на 27 февруари.

„Правителството на Руската федерация, заедно с Държавната дума, трябва да осигури приемането през пролетното заседание на 2019 г. на федералните закони, насочени към развитието на цифровата икономика, включително тези, които определят процедурата за извършване на граждански сделки в електронна форма, както и регулиране на цифровите финансови активи и привличане на финансови ресурси с използването на дигитални технологии, ”- се казва в изявление на президента.

Руският парламент прие крипто-законодателството на първото си четене през май 2018 г., но през есента всички термини, свързани с криптографиите и символите, в крайна сметка бяха заменени с термина „цифрови права“, докато дефиницията за криптодобив също беше изрязана. от сметката. В този смисъл законопроектът за крипто-регулиране на Русия беше върнат на първото четене през декември 2018 г.

Наскоро руският финансов магазин Rambler съобщи , че руската държавна дума планира да преразгледа и приеме нови правила за криптовалута през март.

По-рано руският министър на правосъдието твърди , че министерството не вижда необходимостта от легално определяне на понятието криптовалута, тъй като криптовалютите не могат да се използват като начин на плащане в страната.

Проектозаконът за цифровите финансови активи не можеше да бъде приет през последната година. По-ранно изказване заместник-министърът на финансите Алексей Моисеев заяви, че времето за приемане на документа не може да бъде предсказано, тъй като правителството се опитва да „прегърне огромните“ и да направи „безкрайни промени“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук